Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

12:46  |  14/12/2019

Data i hora oficial

El temps

L’equip d’atenció primària de Montornès-Montmeló és el millor de la regió Metropolitana Nord

 • Centre d'Atenció Primària de Montmeló

  Centre d'Atenció Primària de Montmeló

 • Centre d'Atenció Primària de Montmeló

  Centre d'Atenció Primària de Montmeló

22/12/2014

Per segon any consecutiu, l’equip s’assistència primària (EAP) de Montornès-Montmeló, que també dóna servei als veïns de Vilanova i Vallromanes, s’ha situat entre els millors del rànquing fet a partir de l’informe Benchmarking dels EAP de la Regió Sanitària de Barcelona del Catsalut.

 

Segons aquest estudi, una vintena d’ambulatoris de la Gerència Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut (ICS) –inclou les comarques del Vallès Oriental, Vallès Occidental, Maresme i Barcelonès Nord– han obtingut uns resultats excel·lents i el de Montornès-Montmeló ha assolit la primera posició.

L’estudi avalua els resultats corresponents a l’any 2013 dels equips de la regió amb l’objectiu d’identificar aspectes de millora a partir de la comparació entre centres i entre els 37 primers classificats de la demarcació de Barcelona, 20 són de l’ICS de la Gerència Metropolitana Nord. El de Montornès-Montmeló se situa en primera posició, mentre que el de Vilassar de Dalt (el Maresme) és el segon. Del Vallès Oriental també destaca la posició obtinguda per l’EAP de la Vall del Tenes, en quart lloc, el de Granollers-Canovelles (12è), el de Cardedeu (14è), el de Caldes (15è), el de l’Alt Mogent –Llinars i Vilamajor– (15è), el de la Garriga (24è), el de Granollers-Sant Miquel (28è) i el de Granollers-Les Franqueses (37è). En total, l’informe avalua els 216 equips de la Regió Sanitària de Barcelona.

Les variables analitzades per determinar la posició en l’informe corresponen a accessibilitat, efectivitat, capacitat de resolució i relació entre cost i eficiència en l’atenció sanitària. Amb aquestes dades s’obté una imatge global del treball diari dels professionals, el seu compromís i la seva dedicació als pacients que assisteixen als centres.

Segons el Departament de Salut, els resultats de l’informe de l’any 2013 milloren considerablement els obtinguts en l’anterior avaluació Benchmarking 2012, en què entre els 35 EAP destacats ja se n’hi van classificar 11 de la Gerència de la Metropolitana Nord.

El director d’Atenció Primària d’aquesta gerència, Rafael Gràcia, destaca que "aquesta bona posició reflecteix la reorganització funcional dels diversos equips i l’aplicació dels diversos protocols d’actuació assistencial, però també, i sobretot, l’esforç i la dedicació que hi posen tots els professionals dels diferents equips d’atenció primària”. Els estudis de Benchmarking de la Regió Sanitària de Barcelona es van iniciar l’any 2012. Hi participen tots els EAP, tant de l’ICS com de la resta de proveïdors.

Al Vallès Oriental, tots els EAP estan gestionats per l’ICS, tret del de la Roca, que des de l’any 2002 el gestiona el Consorci de Salut i Social de Catalunya. De fet, els EAP de la Roca i el de Montornès-Montmeló apareixen en un lloc destacat en diverses variables analitzades en l’estudi, com en la despesa per usuari, les receptes per usuari o l’índex de qualitat de prescripció farmacèutica.
 
Font: el9nou.cat

Entitat
 • CAP (Centre d’Assistència Primària Montmeló)
 • Nom comercial:

  CAP (Centre d’Assistència Primària Montmeló)

  Adreça:

  Plaça Ernest Lluch, s/n

  Codi postal:

  08160

  Població:

  Montmeló

  Telèfon:

  93 544 44 40. Citacions: 902 111 444

  Horari:

  De dilluns a divendres: de 08:00 a 21:00

  - Atenció continuada: de dilluns a divendres de 21:00 a 00:00
  - Dissabtes, diumenges i festius: de 09:00 a 14:00 i de 16:00 a 21:00Data de modificació: 22/12/2014 16:17:55