Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

13:42  |  23/10/2020

Data i hora oficial

El temps

Carme Gambin guanya el Premi literari Romà Planas, a la Roca del Vallès

  • Carme Gambin rep el guardó de mans de l'alcalde de La Roca, Rafael Ros.

    Carme Gambin rep el guardó de mans de l'alcalde de La Roca, Rafael Ros.

11/12/2014

El passat dissabte 29 de novembre, a l’Auditori del Centre Cultural de la Roca del Vallès es va fer l’acte de lliurament de la 17a edició del Premi “Romà Planas i Miró” de memorials populars, certamen organitzat per l’Area de Cultura de l’Ajuntament de la Roca del Vallès i l’Arxiu de la Memòria Popular.

 

L’obra guanyadora de la 17a edició del Premi “Romà Planas i Miró” de memorials populars va ser “Mirar enrera sense ira” de Carme Gambin Martinez, de Montmeló. El jurat va tenir en compte la qualitat narrativa  de les seves experiències d'infàcia i immigració cap a Catalunya. "Estic molt agrïda a l'organització i als participants. mai se sabrà la veradera història si no l'expliquem els grans que l'hem viscuda", va comentar Gambin, que també va animar a tohtom a escriure sobre les pròpies vivències, siguin bones o dolentes. Ella ho va fer, relatant l'arribada  de Múrcia a Barcelona quan tenia 11 anys: "veníem de la misèria. Jo tenia la il·lusió d'arribar a Catalunya per anar a escola, però no va ser tan fàcil. Tot i així, va ser un canvi molt positiu. No penso marxa mai de Catalunya".

 

El premi, que consisteix en 1.200,00€ en metàl•lic i la publicació de l’obra guanyadora, ho va lliurar l’alcalde de la Roca del Vallès, Rafael Ros i Penedo, després de la lectura del veredicte del Jurat Estatal, per part del Sr. Joan – Elies Adell Pitarch, Director de l’Espai Llull i representant de la Generalitat a l’Alguer que és la nova incorporació del Jurat.

 Data de modificació: 11/12/2014 18:10:50