Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:54  |  16/01/2021

Data i hora oficial

El temps

Dia Internacional dels Drets Humans

10/12/2014

El 10 de desembre de 1948, l'Assemblea General de les Nacions Unides, reunida al Palau de Chaillot de París, aprovà i proclamà la Declaració Universal dels Drets Humans (Resolució 217 (III) A). Es tracta d'un document de trenta articles en què se subratllen els drets humans considerats bàsics i que s'apliquen, sense excepció, a tots els éssers humans.[1] Es tracta del més bàsic d'una sèrie de tractats que es van redactar l'any 1966 i que completen la Carta Internacional de Drets Humans, que després de ser sotmesa a votació el 1976 es convertí en llei internacional.

 

El document es va crear com un seguit d'objectius que els governants mundials havien de seguir. Com a llei internacional, és una arma utilitzada sovint per pressionar els governs dels països que no compleixen algun dels seus articles, ja que es tracta d'un document d'obligat compliment per a tots els estats membres de la comunitat internacional. Per tal de vigilar-ne el compliment l'any 2006 es va crear en el si de les Nacions Unides un organisme especial anomenat Consell de Drets Humans de les Nacions Unides.

 

El text de la declaració va ser traduït a multitud d'idiomes, i l'Assemblea va demanar a tots els països membres que publiquessin el text de la Declaració i disposessin que fos "distribuït, exposat, llegit i comentat a les escoles i altres establiments d'ensenyament, sense distinció fundada en la condició política dels països o dels territoris.

 

A Montmeló, l'entitat Altaveu, organitza tot un seguit d'activitats, a partir de les 16,30 hores, al carrer Major i a la Sala de la Concòrdia:

 

Carrer Major de 16.30 a 19 h.

DRETS HUMANS A PEU DE CARRER!

Recollida simultània de signatures en defensa dels drets humans tot gaudint de projeccions fotogràfiques i d'una bona xocolatada de comerç just. També hi trobareu una demostració gràfica d’artistes del nostre poble així com un taller d'imaginació per a la maïnada.

 

Sala de la Concòrdia de 19.30 a 20.30 h.

DRETS A TRES BANDES

Xerrada-debat “Educació, habitatge i drets humans”. L’estat de salut del dret a l’educació a càrrec de Rosa Cañadell, psicòloga, mestra de secundària i ex-portantveu d'USTEC. Causes de l'actual emergència habitacional i la pobresa energètica amb l'Observatori DESC. Radiografia sobre la vulneració dels drets humans a càrrec

d'Amnistia Internacional.

 

Organitza: L'Altaveu Montmeló

Col·laboren: PAH Montmeló; Amnistia Internacional; Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals; Estudiants de Pedagogia UAB; Mares, pares, maïnada iartistes de Montmeló.


Informació relacionada


Data de modificació: 11/12/2014 12:02:30