Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:45  |  25/09/2020

Data i hora oficial

El temps

Montmeló acollirà la II Trobada d'Entitats d'Estudis del Vallès

  • II Trobada d'Entitats d'Estudis del Vallès

    II Trobada d'Entitats d'Estudis del Vallès

23/2/2015

El 28 de febrer de 2015, Montmeló acollirà els actes de la  II Trobada d'Entitats d'Estudis del Vallès. Sota el títol "De la societat agrària a la societat industrial", el diferents centres d'Estudi de la comarca, es reuniran a la Sala de la Concòrdia i fealitzaran una serie d'activitats que finalitzaran amb una visita al jaciment de Mons Observans.

 

El Vallès ha estat una de les comarques on el paisatge agrari més ha canviat al llarg del segle XX. La fil·loxera i la crisi del final del segle XIX van provocar canvis profunds en l'activitat agrària que van permetre mantenir en bona part el paisatge rural fins a la dècada de 1960, quan el creixement industrial urbà i, especialment, la urbanització dispersa, han modificat radicalment l'ocupació del territori i han reduït l'activitat agrària a uns pocs reductes.

 

La II Trobada d'Entitats d'Estudis del Vallès està organitzada per la CCEPC, l'Institut Ramon Muntaner, el Centre d'Estudis de Montmeló i el Museu de Montmeló i compta amb la col·laboració de les entitats d'estudis del Vallès.


La II Trobada d'Entitats d'Estudis del Vallès

El pas de la societat agrària a la societat industrial al Vallès, que es realitzarà el 28 de febrer de 2015 a l'Ajuntament de Montmeló, estudiarà el paper jugat i sofert pel món rural al Vallès en aquest procés, al voltant de dos àmbits:

  • Canvis en l'activitat agrària durant el segle XX i les seves conseqüències: canvis tècnics i productius, associacionisme, cooperativisme, conflictivitat social...
  • Canvis en l'ocupació del territori: migracions i canvis demogràfics, l'impacte del creixement urbà i de la urbanització dispersa i la defensa dels espais agraris i forestals...

 


Entitat


Data de modificació: 24/02/2015 13:47:10