Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:04  |  25/02/2021

Data i hora oficial

El temps

Reunió de treball de la Comissió Executiva de l’Àmbit B30 amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila

  • Reunió de treball de la Comissió Executiva de l’Àmbit B30 amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila

    Reunió de treball de la Comissió Executiva de l’Àmbit B30 amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila

5/12/2014

Ahir, 4 de desembre de 2014, la Comissió Executiva de l’Àmbit B30 liderada pel President de l’Associació i alcalde de Mollet ha presentat al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, l’informe d’actuacions en infraestructures i mobilitat que proposa 62 actuacions per guanyar més competitivat a l’entorn B30.

 

En aquesta sessió de treball la Comissió ha presentat les conclusions del l’informe d’actuacions en infraestructures i mobilitat, un document que proposa 62 actuacions prioritàries consensuades per 23 ajuntaments, dels quals Montmeló forma part, juntament amb empreses, centres tecnològics i de recerca, universitats, organitzacions empresarials i sindicals que permetrien guanyar més competitivitat, no només del corredor de la B30 sinó també de tot Catalunya, l’Estat i el Sud d’Europa.
 
Aquesta reunió s’ha celebrat a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat i ha permès analitzar conjuntament la situació de l’àmbit territorial de la B30 i el posicionament de la Conselleria respecte els projectes plantejats.
 
El president de l’Associació, Josep Monràs, ha presentat les 62 actuacions que recull l’informe com a prioritàries en l’àmbit de les infraestructures i la mobilitat i les ha definit com un element  cabdal per a la competitivitat del territori i de les seves empreses. En aquest sentit, ha ofert la col·laboració de l’Associació en els processos de planificació a curt i llarg termini que afectin a l’entorn B30 i també ha demanat que l’Associació pugui  participar en els futurs processos de revisió del sistema tarifari zonal del transport públic.
 
Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha reconegut la importància del corredor de la B30 i ha destacat algunes obres en curs com, per exemple, el metro del Vallès. D’altra banda, el conseller Vila ha assegurat que continuarà realitzant accions de govern amb el Ministeri de Foment perquè és l’administració que té competència directe de un ampli ventall de les actuacions proposades en aquest informe.
 
Finalment, el conseller ha destacat el Pla director urbanístic del Parc Alba com un element estratègic i motor en un futur immediat del desenvolupament econòmic i d’atracció d’empreses dins del territori B30.Data de modificació: 09/12/2014 11:49:31