Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:06  |  08/07/2020

Data i hora oficial

El temps

Vallès Visió emetrà en directe la gala dels Premis Butaca el proper dilluns 24 de novembre

  • Foto de família dels artistes nominats enguany

    Foto de família dels artistes nominats enguany

22/11/2014

La gala de lliurament de la 20a edició dels Premis Butaca de Teatre es podrà veure en directe per tot Catalunya a través de les televisions locals. La retransmissió anirà a càrrec de La Xarxa, que enguany ha volgut contribuir a la difusió del certamen coincidint amb les dues dècades del seu naixement a Ràdio Premià. L’acte tindrà lloc el proper dilluns 24 de novembre a les 21.30h al Teatre Principal de Barcelona. Conduït pels directors dels Butaca, Glòria Cid i Toni Martín, durant la cerimònia es lliuraran els guardons a les produccions escèniques més votades pel públic durant la temporada passada. 

 

Enguany els premis inclouen 19 categories, entre les quals hi ha el millor muntatge teatral, director, actor i actriu. En aquesta edició, el Premi Honorífic Anna Lizaran recaurà en l'actriu Rosa Novell, que ha tornat als escenaris després d'enfrontar-se a una malaltia.

 

La gala dels Butaca és la nit per excel·lència del teatre català i, com cada any, congrega la majoria de professionals del sector. Els diàlegs enginyosos dels presentadors, la proclamació dels guanyadors i una sèrie d’actuacions s’aniran combinant per convertir la vetllada en un espectacle.


Els periodistes de La Xarxa Oriol Puig i Carme Parras estaran al capdavant de la retransmissió. Oriol Puig narrarà el desenvolupament de la gala, mentre que Carme Parras entrevistarà els guardonats i els protagonistes de la nit durant un programa especial de 30 minuts que s'emetrà un cop acabi la cerimònia.

 

Les nominacions

 

El muntatge ‘Un aire de família’ (Teatre Romea/Intent Produccions), amb set nominacions, lidera el rànquing dels espectacles més nominats. Per sota es troben, amb sis nominacions, ‘El caballero de Olmedo’ (Teatre Lliure), ‘L’orfe del clan dels Zhao’ (La Perla 29), 'Informe per a una Acadèmia’ (Gatcapat/Temporada Alta/Julio Manrique/Sílvia Pérez Cruz), i ‘Doña Rosita la soltera o el lenguaje de las flores’ (TNC).

Els nominats a millor muntatge teatral són ‘Traduccions / Translations’ (La Perla 29), ‘Terra de ningú’ (TNC), ‘El caballero de Olmedo’ (Teatre Lliure), ‘L’orfe del clan dels Zhao’ (La Perla 29), i ‘Un aire de família’ (Teatre Romea/Intent Produccions). Pel que fa als directors, opten a premi Lluís Pasqual per ‘El caballero de Olmedo’, Ferran Utzet per ‘Traduccions / Translations’, Pau Durà per ‘Un aire de família’, Xavier Albertí per ‘Terra de ningú’, Oriol Broggi per ‘L’orfe del clan dels Zhao’, i Xavier Ricart i Ivan Benet per ‘Informe per a una Acadèmia’.

Com a millor actor, estan nominats Ivan Benet per ‘Informe per a una Acadèmia', Òscar Muñoz per ‘La nit just abans dels boscos’, Pere Arquillué per ‘Un enemic del poble', Julio Manrique per ‘L’orfe del clan dels Zhao', i Francesc Orella per ‘Un aire de família’. Pel que fa a les actrius, les nominades a millor paper protagonista són Gemma Brió per ‘Llibert’, Clara Segura per ‘La rosa tatuada’, Carlota Olcina per ‘Pulmons’, Carme Elias per ‘Al galop’, i Emma Vilarasau per ‘Els dies feliços’.Data de modificació: 26/11/2014 12:43:26