Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

05:01  |  27/10/2020

Data i hora oficial

El temps

L’Oficina de Català de Montmeló reprèn la difusió de la campanya 'Català i empresa. Ja estàs al dia?'

  • Català i Empresa

    Català i Empresa

20/11/2014

En aquesta ocasió, des de l’OC de Montmeló, mitjançant visites personalitzades a gestories, assessories i gabinets jurídics s’ha difòs la campanya 'Català i empresa. Ja estàs al dia?' per fer conèixer els drets dels usuaris i les obligacions de les empreses que presten serveis a Catalunya, pel que fa a l’ús de la llengua catalana.

 

Amb aquesta acció, que s’ha fet  a través dels serveis i oficines del CNL del Vallès Oriental, es volen donar a conèixer entre els agents del sector empresarial i comercial els drets dels consumidors reconeguts al Codi de consum de Catalunya i apropar els serveis que en matèria lingüística pot oferir el CNL al món socioeconòmic.

 

El Codi de consum de Catalunya reconeix drets específics en matèria de llengua a les persones consumidores i usuàries i, per a garantir-ne l’exercici, estableix obligacions per a les empreses que presten serveis o ofereixen béns a Catalunya (art. 128-1 i 211-5).

 

A més, en el marc de la campanya 'Català i empresa, ja estàs al dia?, la DGPL posa a disposició de les empreses el Llenguatest consum, una eina d'autodiagnosi fàcil, ràpida i pràctica, que amb 8 preguntes permet saber a les empreses si compleixen amb les obligacions lingüístiques del Codi de consum de Catalunya. És accessible en línia i no cal registrar-s'hi. Les obligacions incideixen bàsicament en tres àmbits: l'atenció al públic, la informació i la documentació, l'etiquetatge i les instruccions d'ús.

 

El compliment de les obligacions per part de les empreses que presten serveis o ofereixen béns a Catalunya garanteix els drets lingüístics de les persones consumidores.

 

+ info. Oficina de Català de Montmeló

           CNL del Vallès Oriental

 

www.cpnl.cat

Facebook Oficina de Català de MontmelóData de modificació: 26/11/2014 12:18:37