Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:34  |  22/06/2021

Data i hora oficial

El temps

Normalitat en la prova de funcionament de les 84 sirenes de Protecció Civil de la Generalitat instal·lades a 37 municipis i que alerten d'un accident químic

17/10/2014

La direcció general de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) va provar ahir dimecres 16, les 84 sirenes de la xarxa d’alarmes adscrites al Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT. El director de Protecció Civil de la Generalitat, Jordi Aurich, ha valorat positivament l’exercici i ha agraït la participació de 12.000 alumnes i professors de diverses escoles que han aprofitat la prova per practicar un exercici de confinament, tancant-se a les aules i evitant l’entrada d’aire de l’exterior. Aurich també ha destacat la participació de la ciutadania a les xarxes socials i que aporta “molta informació de retorn” i ha dit que “la millor manera de protegir-se davant d’un risc és saber com actuar davant d’aquest i les sirenes ens avisen de la necessitat de confinar-se”.
Durant la prova, s’han activat les sirenes d’avís de risc químic ubicades en 37 municipis, el so de les quals és perceptible en una àrea aproximada de 137 Km2. Aquest tipus d’exercici, que es realitza dos cops l’any, serveix per comprovar el seu funcionament i familiaritzar a la ciutadania amb el so d’avís de risc químic.
A més, durant la prova, s’ha fet un enviament de missatges massius a través del canal de Protecció Civil de l’aplicació per a mòbil gencat.mobi/pcivil, avisant a la ciutadania subscrita a aquest canal de l’activació de la sirena de cada zona, tal com es faria en un cas d’accident químic real.


Entitat


Data de modificació: 23/10/2014 18:59:56