Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:54  |  23/09/2021

Data i hora oficial

El temps

Ja està al carrer la publicació municipal Crònica

  • Crònica octubre 2014

    Crònica octubre 2014

23/10/2014

El Crònica d'octubre 2014 ia ha arribat a les llars de Montmeló. A més de tractar dels diferents temes locals de l'últim trimestre, aquest número posa una especial atenció en el tema de l'ensenyament i en les diferents actuacions tècniques que l'Ajuntament està duent a terme.
En l'àmbit educatiu destacar l'article sobre l'escola Municipal de Música com a projecte comunitari i que posa en valor l'atenció i importància que té per al públic infantil aquest centre.
Respecte les obres de millora fer èmfasi en la actuació sobre l'enllumenat públic que s'està realitzant des de juliol de 2014.

 

Descarregar Crònica fent clic aquí.

__________

 

Editorial Crònica octubre 2014

 

CARTA D'ABRAHAM LINCOLN AL MESTRE DEL SEU FILL
La tasca educativa és un compromís del conjunt de la societat, perquè és l'educació la que ens permet construir el que som i el que volem seguir sent com a individus i com a col·lectiu.
El passat 8 de setembre vam tenir la l' oportunitat de donar la benvinguda als docents de l'escola bressol La Fireta, de les escoles Sant Jordi i Pau Casals, de l'Institut i de les escoles de Música i d'Adults. Un acte d'inici de curs en què també va participar la inspectora i el catedràtic de psicologia de la UAB Ignacio Moragas, que ens va parlar de com aprèn el cervell.
En aquest marc vaig aprofitar l'avinentesa per llegir una deliciosa carta que Abraham Lincoln va escriure al mestre del seu fill, que ha recollit Valentí Puig al llibre "A la carta, cuando la correspondència era un arte", que David Miró al diari Ara va traduir en part i que vull compartir amb tots vosaltres:
"Haurà d'aprendre que no tots els homes són justos ni tots són sincers. Però ensenyi-li també que per cada pocavergonya hi ha un heroi; que per cada polític egoista, hi ha un líder dedicat.
Li ha d'ensenyar que per cada enemic hi haurà també un amic. Li prendrà temps, sé que molt de temps, però ensenyi-li, si pot, que val més una moneda guanyada que cinc de trobades.
Li ha d'ensenyar a perdre... I també a gaudir de la victòria. Aparti'l de l'enveja i ensenyi-li, si pot, la bondat del somriure silenciós.
Li ha d'ensenyar a meravellar-se amb els llibres... Però també de la meravella dels moments de silenci davant l'etern misteri dels ocells al cel, les abelles al sol i les flors a la muntanya.
A l'escola, ensenyi-li que val més una derrota honrosa que una victòria vergonyant.
Li ha d'ensenyar a confiar en les seves pròpies idees, tot i que els altres li diguin que està equivocat.
Li ha d'ensenyar a ser amable amb les persones amables, i sever amb les que són rudes.
Li ha d'ensenyar a escoltar a tots els homes... Però ensenyi-li a passar tot el que escolta per un filtre de veritat, i a donar per bo només allò que l'aconsegueixi passar.
Li ha d'ensenyar, si pot, a riure quan estigui trist i expliqui-li que no hi ha deshonra en el plor.
Li ha d'ensenyar a vendre la seva força i intel·ligència al millor postor, però a no posar mai un preu a la seva ànima i el seu cor.
Tracti'l bé, però no el mimi, perquè només la prova del foc fa el veritable acer. Li ha d'ensenyar a tenir una fe sublim en sí mateix, perquè només així podrà tenir fe en els homes. Ja sé que li estic demanant molt, però vegi el que pot fer. És un noi tan extraordinari, el meu fill..."
El sociòleg i periodista Salvador Cardús es posicionava, en el debat de si l'escola ensenya o educa, dient que l'escola educa ensenyant, amb la transmissió de continguts curriculars, i també fent sentir els alumnes membres de la comunitat. Remarcava que la tasca educativa no és una exclusiva de l'escola ni de la família perquè també eduquen el mitjans de comunicació, la publicitat, les xarxes socials, les noves tecnologies, el lleure...
La tasca educativa és un compromís del conjunt de la societat, perquè és l'educació la que ens permet construir el que som i el que volem seguir sent com a individus i com a col·lectiu.
Som-hi doncs, molt bon curs 2014-2015.

 

Antoni Guil. Alcalde

 


Informació relacionada


Data de modificació: 18/02/2020 12:50:54