Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:02  |  22/09/2020

Data i hora oficial

El temps

l’Associació Àmbit B-30 lamenta la manca d’inversió en infraestructures per part de l’Estat espanyol al territori

  • Àmbit B30

    Àmbit B30

19/10/2014

El president de l’Associació Àmbit B-30, Josep Monràs, ha manifestat el seu desacord amb els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2015, ja que perjudiquen greument Catalunya i el territori de la B-30. Després de conèixer els pressupostos i comprovar que l’Estat destinarà a Catalunya només un 9,5% del total de la inversió per territoris, l’associació que presideix l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, lamenta que, de nou,  la inversió prevista en infraestructures i transport públic és insuficient o inexistent.
“Lamentem profundament que la proposta de PGE per al 2015 posa en evidència que l’Estat espanyol no contempla el territori de la B-30 com a eix econòmic prioritari”, ha declarat el president de l’Associació Àmbit B-30, Josep Monràs, ja que les inversions per a aquelles actuacions que pretenen facilitar el transport de mercaderies o millorar la connectivitat i  la transversalitat del transport públic dins l’àmbit de la B-30 queden clarament relegades a un segon pla per la insuficient i,  en alguns casos inexistent, dotació econòmica prevista.
 
Així, per exemple, aquests pressupostos no contemplen cap partida per al desdoblament de la línia de tren R3 (Hospitalet de Llobregat-Puigcerdà), l’única línia de Rodalies a Catalunya que encara opera amb via única, amb els greus problemes de mobilitat que això suposa.  La línia R3 té una demanda anual 5,4 milions d’usuaris (uns 20.000 en dia feiner). L’associació defensa que el desdoblament d’aquesta línia ajudaria a vertebrar el territori i a millorar la capacitat i la transversalitat, ja que permetria incrementar fins a les 6 expedicions/hora que tenen altres línies (actualment disposa de 2 expedicions/hora i sentit).
 
Tampoc no s’ha previst, per exemple, cap dotació específica per a la construcció dels intercanviadors ferroviaris que des de l’associació es consideren imprescindibles i que facilitarien els desplaçaments interns dins el territori  B-30 i farien reduir el temps de viatge. Com és el cas de l’intercanviador de Barberà del Vallè,s ja que enllaçaria  la línia de rodalies  R8 amb l’eix de la R4, el més important de l’àmbit donat que abasta les poblacions de Sabadell, Terrassa, Barberà del Vallès i Cerdanyola.
 
En el cas de la xarxa viària, cal lamentar l’insuficient abordatge de les obres del tram Terrassa-Abrera de la Orbital B-40 i que perjudica greument al territori, ja que  aquesta infraestructura permetria alliberar el trànsit del corredor AP-7/B-30 de manera important, a més de moltes carreteres locals de l’àmbit com la C-243 entre Martorell i Terrassa entre d’altres.Data de modificació: 21/10/2014 10:34:16