Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

00:54  |  27/06/2019

Data i hora oficial

El temps

La exposició fotogràfica "Montmeló Rural" continuarà oberta al públic durant el mes de desembre, a la Biblioteca la Grua

  • El Montmeló rural

    El Montmeló rural

7/12/2014

El Montmeló rural és el títol de l'exposició fotogràfica que es va inaugurar el passat 20 d'octubre al Museu de Montmeló. A través d'una trentena de fotografies retrocedirem en el temps per descobrir un poble que vivia de la pagesia. Veurem com el municipi de Montmeló va ser un dels principals productors de llet i recol·lector de patates de la comarca, la importància que tenia l'estació de tren per facilitar l'exportació d'aquests productes, el cultiu de la vinya i el blat i diverses tasques relacionades amb les feines del camp.

 

Fins a la primera meitat del segle XX, Montmeló era un poble agrícola, on el cultiu de la terra i tenir cura dels animals condicionava el dia a dia dels seus habitants. Eren feines molt dures, que requerien molt esforç i dedicació i que no permetien gaudir de dies de descans. A finals dels anys 50 i principis dels 60 es va produir una etapa de modernització agrícola i d'increment del teixit industrial. Molts dels camps, que fins a aquell moment estaven destinats al conreu, van ser ocupats per les fàbriques. Aquest va ser l'inici del declivi d'una forma de vida que s'havia basat en el ritme que marcava la terra.

 

Aquesta interessant i educativa exposició fotogràfica, que es va inaugurar el passat 20 d'octubre i ha estat oberta al públic durant tot el mes de novembre al Museu Municipal de Montmeló, romandrà exposada, del 9 al 30 de desembre a la Biblioteca Municipal La Grua.


Entitat


Data de modificació: 10/12/2014 16:09:05