Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

02:28  |  25/06/2019

Data i hora oficial

El temps

Demà es provarà el funcionament de les 84 sirenes de Protecció Civil de la Generalitat que alerten d'un accident químic instal·lades a 37 municipis

15/10/2014

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) prova demà dijous 16 d’octubre, a partir de les 10.00 hores, les 84 sirenes de la xarxa d’alarmes adscrites al Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT. S’activaran les sirenes d’avís de risc químic ubicades en 37 municipis, el so de les quals és perceptible en una àrea aproximada de 137 Km2. Aquest tipus d’exercici, que es realitza dos cops l’any, serveix per comprovar el seu funcionament i familiaritzar a la ciutadania amb el so d’avís de risc químic. (Al municipi de Les la sirena s’activarà en mode test silenciós ja que l’empresa ha suspès temporalment la seva activitat).
A més, durant la prova, es farà un enviament de missatges massius a través del canal de Protecció Civil de l’aplicació per a mòbil gencat.mobi/pcivil, avisant a la ciutadania subscrita a aquest canal de l’activació de la sirena de cada zona, tal com es faria en un cas d’accident químic real.
Els municipis que participen en el simulacre són: Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Castellbisbal, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Viladecans, Les (aquesta sirena es posarà en funcionament en mode test silenciós ja que l’empresa ha suspès temporalment la seva activitat), Granollers, Canovelles, Montornès del Vallès, Sant Celoni, Gualba, Riells i Viabrea, Flix, Tortosa, Constantí, Perafort, la Pobla de Mafumet, el Morell, el Catllar, Vilallonga del Camp, els Garidells, els Pallaresos, Tarragona, la Canonja, Vila-seca, Salou, Castellgalí i Barcelona.
En cas d’accident químic, la mesura de protecció més segura és confinar-se a l’edifici més proper i quedar-s’hi fins a la finalització de l’avís, tancant portes i finestres i apagant la ventilació, en cas que estigués engegada, per evitar l’entrada de possibles gasos tòxics. També és molt important que no es vagin a buscar els nens a l’escola o els avis al casal o residència; els responsables d’aquests centres estan formats per actuar en cas d’emergència. Altres mesures de protecció són no utilitzar el telèfon mòbil si no és imprescindible perquè no es col·lapsin les línies. Si ens trobem dins d’un vehicle quan sentim l’alarma d’avis, no ens hem de quedar a l’interior del vehicle perquè no és un espai estanc segur. Hem d’abandonar el cotxe i tancar-nos dins de l’edifici més proper.
 
També s’informarà en temps real a través del compte de twitter de Protecció Civil de la Generalitat @emergenciescat que té més de 57.000 seguidors. Es demana als veïns dels 37 municipis participants que utilitzin twitter perquè informin si escolten la sirena i des de quin barri adjuntant l’etiqueta #provasirenes. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, de Protecció Civil de la Generalitat, s’ha coordinat amb el telèfon d’emergències 112 de forma que les trucades que es rebin de ciutadans que han escoltat les sirenes es passaran al telèfon d’informació 012 per tal de conèixer des on s’escolten, si el so se sent correctament, etc. Aquesta informació també es recollirà amb els observadors repartits pel territori, per comprovar que el so s’escolta en la zona de cobertura que cobreix cada sirena.

 

Sector Químic del Vallès Oriental - Vallès Occidental

10.20 h Activació en alerta de les sirenes del Sector químic Vallès Oriental – Vallès Occidental
10.30 h Activació de les sirenes en fi d’alerta

  • Granollers: Polígon Congost (El Palou); Parc Lledoner i aparcament MMPP ADIF
  • Canovelles: no hi ha sirena física però escoltaran el so de la de Granollers
  • Montornès del Vallès: Dins les instal·lacions de Repsol i Turó de les Tres Creus

 
Data de modificació: 16/10/2014 12:05:02