Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:07  |  16/02/2020

Data i hora oficial

El temps

El Campionat del Món de RallyCross, al Circuit de Barcelona-Catalunya el 19 i 20 de setembre de 2015

  • Roda de premsa de l'acte

    Roda de premsa de l'acte

9/10/2014

Circuit de Barcelona-Catalunya (Montmeló).- El Circuit de Barcelona-Catalunya celebrarà una prova del Campionat del Món de RallyCross la propera temporada, amb data prevista pels dies 19 i 20 de setembre de 2015, tal i com s’ha anunciat aquest migdia durant la roda de premsa de presentació de l’esdeveniment. Aquesta espectacular disciplina visitarà per primera vegada el Circuit de Barcelona-Catalunya, i junt amb els Grans Premis de Fórmula 1 i de MotoGP™, sumarà al calendari de 2015 tres proves Mundials, el que consolida la projecció internacional de la instal·lació i de la ciutat de Barcelona. 
La roda de premsa ha comptat amb la presència de Jean Todt, president de la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA); Sebastià Salvadó, president del RACC; Carlos Gracia, president de la Real Federación Española de Automovilismo;  Maite Fandos, Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona; Martin Anayi, director general del Campionat del Món Rallycross, IMG Motorsport; Salvador Servià, director general del Circuit de Barcelona-Catalunya; i Josep Maria Casanovas, codirector de Seven Marketing, on tots han destacat la importància de la celebració del Campionat del Món de RallyCross al Circuit i a Barcelona. 
Jean Todt: “El RallyCross és un campionat espectacular pels pilots, els fabricants, els països i els espectadors. És un gran honor venir a Barcelona, on hi ha una gran passió i tradició per l’esport del motor”.
Sebastià Salvadó: “Catalunya i Barcelona han tingut sempre molta tradició en el món del motor, amb circuits, pilots, fabricants... És un honor tenir aquesta prova FIA a casa, una més puntuable amb categoria de Mundial”.
Carlos Gracia: “Per Espanya, el RallyCross serà una novetat important. Tenim una gran instal·lació, com és el Circuit de Barcelona-Catalunya, i un magnífic club, el RACC. Serà el llançament d’una especialitat en creixement que ve al nostre país en el seu segon any com a Mundial”.
Maite Fandos: “Aquesta prova portarà el nom de la ciutat de Barcelona i per nosaltres és un honor. Estem convençuts que serà realment bonic i que la ciutat tornarà a lligar el seu nom a l’esport d’elit mundial”.
Martin Anayi: “Hem treballat molt dur per fer aquest somni realitat. Arribem a Barcelona el 2015, una ciutat espectacular. Estem molt contents de venir a Barcelona, que serà la casa del RallyCross per molts anys”.
Salvador Servià: “Amb el RallyCross fem un pas important. El calendari 2015 del Circuit tindrà el 25è Gran Premi de F1 i el 24è Gran Premi de MotoGP, que junt amb el RallyCross sumaran tres Mundials, del que ens sentim molt contents. En total, tindrem quatre proves FIA -F1, RallyCross, Masters Historic i Masters Sports Car- més onze series internacionals FIA en diferents mítings. [...] El RallyCross se celebrarà a l’Estadi del Circuit, que serà un amfiteatre únic al món des d’on es veuran les espectaculars curses. L’èxit el veiem garantit”.
Josep Maria Casanovas: “El RallyCross és una disciplina molt nova. És un esdeveniment molt adaptat a l’espectador i portarà molts aficionats. Serà un gran festival de l’esport del motor i portarem el RallyCross un pas endavant”.
També ha assistit a la presentació el flamant campió de la primera edició del Campionat del Món de Rallycross, Petter Solberg.
Petter Solberg: “El RallyCross és un esport molt intens, en quatre voltes i amb cinc cotxes més, ho has de fer tot perfecte mentre el teu cor està fora del cos. És un sentiment genial. Estic molt content que el RallyCross vingui a Barcelona, una ciutat que té tot tipus de disciplines del món del motor i això és fantàstic”.

Barcelona FIA World RallyCross al Circuit
El Campionat del Món de RallyCross és una espectacular especialitat que es disputa en traçats tancats, amb pilots de primer nivell al comandament de vehicles compactes d'alt rendiment que superen els 600 CV: els de major acceleració del món, més que a la Fórmula 1.
El Barcelona FIA World RallyCross (19-20 de setembre de 2015) neix amb la voluntat de convertir-se en un festival internacional de l’esport del motor que combinarà competició al màxim nivell amb la participació de pilots procedents dels Ral·lis o proves de velocitat de reconegut prestigi internacional com Petter Solberg (Campió del WRX 2014), Mattias Ekström, Jacques Villeneuve o Ken Block, així com la presència de marques tan importants com Audi, Ford, Peugeot, Volkswagen i Hyundai.
Al Circuit de Barcelona-Catalunya hi haurà exhibicions, zona comercial i pàdoc, i per primera vegada, l'espectador podrà veure i gaudir des del seu seient de tot el traçat -ja que es disputarà a la zona de l’Estadi-, on competiran les quatre categories i on es realitzaran exhibicions amb els millors especialistes del món de drifting i motocròs freestyle.
L’organització de la prova va a càrrec d’IMG junt amb Seven Marketing i Mila Events i la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, el RACC a la gestió esportiva i el Circuit de Barcelona-Catalunya amb tota la seva infraestructura.Data de modificació: 09/10/2014 19:22:12