Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

21:49  |  05/04/2020

Data i hora oficial

El temps

L'Associació Àmbit B30 col∙labora i dóna suport al Pla de Doctorats Industrials

  • Àmbit B30

    Àmbit B30

16/9/2014

Es tracta d'una estratègia del Govern de la Generalitat de Catalunya, en col∙laboració amb les universitats públiques i privades, que té per objectius contribuir a la competitivitat i la internacionalització del teixit industrial català, retenir talent i situar els estudiants de doctorat en condicions de desenvolupar projectes d'R+D+I en una empresa.
Per aconseguir‐ho s'ofereix l'oportunitat de realitzar projectes de recerca estratègics d'una empresa en col∙laboració amb una universitat o centre de recerca, on el doctorand/a desenvoluparà la seva formació investigadora i serà objecte d'una tesi doctoral.
És en aquest entorn que, gràcies a la col∙laboració del Barcelona Nanotechnology Cluster Bellaterra, la major concentració d'infraestructures i investigadors de l'àmbit de la nanociència i la nanotecnologia a Espanya, amb la intervenció especial del Centre d’Excel∙lència Severo Ochoa, l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), i l’Associació Àmbit B30, han treballat conjuntament per a promocionar els Doctorats Industrials en Nanotecnologia.
Així, des de la Cambra de Comerç de Sabadell, l’Ajuntament de Sabadell, l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i l’Agrupació Industrial del Baix Vallès es faran, al llarg del mes de setembre, diferents accions amb l’objectiu d’informar, entre les empreses de l’entorn de la B‐30, tant de la importància de la Nanotecnologia en el context de desenvolupament actual, com dels avantatges i les sortides del Pla de Doctorats Industrials en Nanotecnologia.
El Pla de Doctorats Industrials, una oportunitat d’apropar‐se al món de la nanotecnologia
La Nanotecnologia abasta molts camps, com poden ser el de física, química, biologia o enginyeria, donant solucions innovadores a molts problemes de la societat, com les tecnologies de la comunicació, la producció i l’emmagatzematge d’energia, nous materials, la producció industrial a escala nanomètrica, medi ambient o seguretat entre d’altres. Tots àmbits d’interès social, que necessiten de professionals degudament capacitats per a aquest sector nou i en expansió. El fet que la Nanotecnologia permeti solucionar molts problemes de la societat i la indústria i afavoreixi al benestar social, fa que sigui recolzada amb finançament perData de modificació: 18/09/2014 18:31:44