Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

23:25  |  11/07/2020

Data i hora oficial

El temps

Neteja forestal de Can Tacó

  • Zona netejada de Can Tacó

    Zona netejada de Can Tacó

  • Zona netejada de Can Tacó

    Zona netejada de Can Tacó

  • Zona netejada de Can Tacó

    Zona netejada de Can Tacó

14/7/2014

Recentment l'empresa Els avis de la Fusta han dut a terme una neteja forestal a can Tacó. Aquesta neteja va consistir en desbrossar els marges del camí de les Tres Creus des dels pous de glaç fins a l'assentament romà de Mons Observans així com una franja de 20 metres a l'interior del recinte arqueològic, concretament a l'alzinar que es conserva a la vessant occidental del turó de Can Tacó. L'objectiu era reduir la massa forestal per disminuir el risc d'incendi.

Durant el mes de juliol les persones que fan el manteniment del jaciment estan retirant les restes de la desbrossada i també la brossa acumulada per tal de millorar el sotabosc i facilitar la circulació de les persones, atès que es tracta d'una àrea propera a l'aula d'arqueologia, on habitualment es duen a terme tallers escolars i familiars. Alguns veïns de Montmeló estan contribuint a retirar les restes de branques a canvi de quedar-se la llenya, que no té un ús comercial.

Es preveu que l'any 2015 es redacti un pla de gestió forestal que faciliti el manteniment anual de l'alzinar i contempli la realització d'activitats de natura al recinte. Aquestes activitats complementarien l'oferta arqueològica que existeix actualment al jaciment.Data de modificació: 25/07/2014 12:22:58