Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

09:54  |  23/10/2020

Data i hora oficial

El temps

El Fòrum d'Alcaldes i Alcaldesses per l'Educació a Catalunya presenta diverses accions jurídiques per exigir al Govern el finançament de les escoles bressol municipals

  • El Fòrum d'Alcaldes i Alcaldesses per l'Educació a Catalunya

    El Fòrum d'Alcaldes i Alcaldesses per l'Educació a Catalunya

15/6/2014

El Fòrum d’alcaldes i alcaldesses per l’Educació a Catalunya, del que forma part l’alcalde de Montmeló, Antoni Guil, van presentar el passat 12 de juny a la seu del Parlament de Catalunya les possibles accions jurídiques que els municipis catalans podran emprendre per denunciar la manca de finançament de les escoles bressol municipals per part del Govern de la Generalitat.

 

Els municipis exigeixen al Govern de la Generalitat que compleixi amb els compromisos adquirits i que compten amb convenis signants i pressupost assignat, com el de les escoles bressol municipals per al curs escolar 2011-2012, que es va signar l’any 2013. Per això han anunciat que iniciaran la reclamació del seu finançament per la via del recurs contenciós administratiu.

 

Entre les accions jurídiques que cal emprendre, el Fòrum ha plantejat a la reunió d’avui que cada un dels ajuntaments que tenen signat el conveni per al finançament de les escoles bressol municipals per al curs 2011-2012 facin un primer escrit adreçat a la Generalitat per reclamar el compliment de l’acord. I, en cas que la Generalitat no faci efectiu l’ingrés corresponent, presentin un recurs contenciós administratiu.

 

La reunió es va fer coincidir amb el debat del dia 12 de juny al Parlament d’una moció sobre les escoles bressol i l’educació, en el marc de la comissió parlamentària d’ensenyament i universitats.

 

Els alcaldes i les alcaldesses s’han posicionat a favor d’una educació de qualitat i en contra de les retallades que està patint l’educació i han denunciat que el finançament de les places de 0 a 3 anys ha passat en el últims anys de 1.800 euros per alumne i any a zero per part del Govern autonòmic.

 

El Fòrum d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Educació a Catalunya compta amb el suport d’una setantena d’alcaldes de diferents municipis catalans, que representen una població de prop de dos milions d’habitants.

 

El Fòrum es va constituir a L’Hospitalet l’any 2012. Es tracta d’un òrgan de reflexió i treball que té per objectius, des de la pluralitat política, vetllar per la qualitat de l’educació als pobles i a les ciutats i denunciar aquelles accions que posin en perill i trenquin el consens i els acords assolits en matèria d’educació a Catalunya.