Montmelo

Montmelo
 • MIDA DEL TEXT   

02:31  |  15/11/2019

Data i hora oficial

El temps

"Joves, motos i conductes segures", jornada de seguretat viària per conscienciar els motoristes de demà

 • Simulador de conducció

  Simulador de conducció

 • Joan Costa i Antoni Guil durant la xerrada

  Joan Costa i Antoni Guil durant la xerrada

 • Els pilots s'uneixen a la xerrada

  Els pilots s'uneixen a la xerrada

 • Els pilots contesten les preguntes dels alumnes de Montmeló

  Els pilots contesten les preguntes dels alumnes de Montmeló

 • Signatura d'autògrafs

  Signatura d'autògrafs

 • Signatura d'autògrafs

  Signatura d'autògrafs

12/6/2014

Amb motiu del MotoGP que es celebra el cap de setmana al circuit Barcelona-Catalunya, la Fundació de Suport a Víctimes d'Accidents Fundtrafic, l'Ajuntament de Montmeló i Dorna Sport organitzen la jornada 'Joves, motos i conductes segures', un esdeveniment que busca promoure comportaments responsables i que s'adreça als conductors de ciclomotors i motos del futur, els joves. Els pilots Maverick Viñales, Axel Pons i Alex Márquez s'han convertit en portaveus d'aquests missatges de conducció segura.

 

Ja sigui com a vianants i ciclistes, els més petits formen part de la mobilitat des de la seva més primerenca edat. Amb 15 anys comencen a incorporar-se a les carreteres amb el seu primer ciclomotor per poc a poc anar introduint-se en les motos i cotxes. 'És important que adquireixin comportaments segurs des de petits perquè els posin en pràctica quan accedeixin al seu primer ciclomotor o moto. Cal reforçar el missatge i deixar clar que la seguretat ha d'estar per sobre de tot ', indica Francisco Canes, president de Fundtrafic.

 

Després de rebre informació tècnica sobre comportaments segurs i els principals elements de seguretat, més de 300 joves de Montmeló han presenciat un exercici pràctic en el qual ha explicat la tècnica PAS (Protegir, Avisar i Socórrer), tres paraules que pot salvar vides en cas d'accident de trànsit i que poden evitar que es produeixi un nou sinistre en l'intent d'oferir ajuda.

 

Segons informació de la Direcció General de Trànsit (DGT) de 2013 (a 24 hores i en vies interurbanes), dels 188 morts en motocicleta, 8 no utilitzaven casc en el moment de l'accident. En el cas dels 27 morts en ciclomotor, 6 no feien tampoc ús del casc. Precisament, els pilots Maverick Viñales, Axel Pons i Alex Márquez han incidit en la importància del casc i en l'obligatorietat de mantenir una actitud responsable. Per finalitzar l'acte, els tres pilots han signat autògrafs als joves assistents.

 

Els organitzadors de l'esdeveniment han insistit en els beneficis d'aquest sistema de seguretat. Portar el casc, redueix el risc i la severitat de les lesions en un 72% i la probabilitat de mort en un 39%, depenent de la velocitat de la moto.

 

Els assistents han tingut l'oportunitat de practicar les seves habilitats i coneixements en els simuladors d'Honda Institut de Seguretat i han rebut fullets informatius amb un decàleg de conducció responsable amb moto de la Fundació Repsol.

 

Durant l'any 2012 (últim any amb dades tancades), 66 persones van perdre la vida a bord d'un ciclomotor. Alhora, 771 van resultar ferides greus i 7.065 ferides lleus. Pel que fa a les motos, durant aquest mateix any es van registrar 303 víctimes mortals, a més de 2.459 ferits greus i 16.295 ferits lleus. L'objectiu principal d'aquest esdeveniment no és altre que contribuir a la reducció d'aquesta sinistralitat viària mitjançant la conscienciació i la difusió de comportaments segurs. (Declaracions)

__________

 

Dorna Sports. (www.dorna.com) És una empresa internacional de management esportiu que compta amb la seva seu central a Madrid i que va ser fundada el 1988. Des de 1992 controla i explota els drets comercials i televisius del Mundial de MotoGP sota l'empara de la Federació Internacional de Motociclisme (FIM). La companyia es va expandir en 2012 amb l'adquisició del Mundial de Superbikes (WSBK). Dorna Sports també s'encarrega de l'organització del Campionat d'Espanya, CEV FIM Repsol, i de l'Asian Talent Cup, dos campionats que busquen el descobriment i la formació de nous talents.

 

Fundtrafic. (www.fundtrafic.org) Busca prevenir i reduir els accidents de trànsit, especialment en l'entorn laboral. Neix fruit d'una evolució, després de deu anys de trajectòria, dels serveis de l'Associació Estatal de Víctimes d'Accidents DIA. La seva missió és reduir el nombre d'accidents així com ajudar, acompanyar i millorar la qualitat de vida de les víctimes posant a la seva disposició una atenció integral.

 

Ajuntament de Montmeló. (www.montmelo.cat) La Policia Local ofereix classes d'educació viària als escolars de P5 i de 5è curs de primària de Montmeló. Les classes, que consten d'una part teòrica i pràctica, són per als escolars una oportunitat d'aprendre bons comportaments cívics, i per al cos de seguretat local és una activitat que realitzen anualment des de fa molts anys i que els apropa als més joves del municipi.

 

Amb la col · laboració d'Honda Institut de Seguretat i Fundació Repsol