Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:53  |  21/10/2020

Data i hora oficial

El temps

Projecte d'Anella Verda

27/5/2014

L'espai natural de Can Cabanyes i el passeig fluvial del Congost són espais emblemàtics de Montmeló. L'espai de Can Cabanyes rep entre 400-500 usuaris a diari que recorren els seus camins a peu o en bicicleta, essent un punt neuràlgic de les rutes dels passejos fluvials pel riu Congost.

 

Davant d'aquest fet, els ajuntaments de Montmeló i Granollers van començar a finals de 2013 un projecte conjunt per dinamitzar més l'espai i, sobretot, millorar la seva connectivitat amb d'altres espais naturals de la zona. Fruit d'aquesta col·laboració conjunta entre ambdós ajuntaments i amb el suport d'un equip d'arquitectes paisatgistes italians que estaven realitzant les pràctiques del màster a l'Ajuntament de Granollers, s'ha elaborat el projecte de l'Anella Verda de Can Cabanyes. Es tracta d'un itinerari circular que des de Can Cabanyes recorre diferents paisatges naturals del nord del municipi de Montmeló i del sud del municipi de Granollers millorant la connectivitat entre els dos municipis tant pel passeig fluvial com per l'espai agroforestal dels voltants del Circuit.

 

Els objectius específics que contempla el projecte de l'Anella Verda de Can Cabanyes són: recuperar les àrees boscoses del voltant del Circuit que tenen gran valor ambiental, potenciar l'ús social de l'espai agroforestal que constitueixen aquests boscos I crear un nou itinerari de lleure al voltant de Can Cabanyes que estigui vinculat al passeig fluvial del riu Congost i a l'itinerari per l'accés a peu al Circuit.

 

Actualment és possible fer una ruta menor que té una longitud circular d'uns 3 km. A mig termini es preveu la realització en fases del conjunt del projecte cosa que permetrà disposar d'un recorregut circular de 6,7 km de gran valor ambiental.