Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:00  |  19/09/2020

Data i hora oficial

El temps

La cuina de l'Antiga Roma a Montmeló

  • Visita teatralitzada al museu

    Visita teatralitzada al museu

  • Visita teatralitzada al museu

    Visita teatralitzada al museu

  • Taller Suaviter Olens

    Taller Suaviter Olens

22/5/2014

El passat cap de setmana 16, 17 i 18 de maig la cuina de l'antiga Roma va arribar a Montmeló per celebrar la Nit i el Dia Internacional dels Museus.

 

El llibre de receptes més antic que es coneix de la cuina occidental (el receptari de Marcus Gavius Apicius) va servir d'inspiració per la preparació del magnífic sopar romà que el divendres a la nit van oferir les cuineres del restaurant Can Major amb la col·laboració del cuiner Pep Salsetes. El programa d'activitats, que van organitzar conjuntament el Museu de Montmeló i la Biblioteca La Grua, va girar a l'entorn de l'arqueogastronomia i va incloure diverses propostes suggerents com l'exposició "Alimentum, menjar i beure a l'època romana" o el taller-tast Suaviter Olens. Per complementar aquest intens cap de setmana museístic, es van organitzar visites teatralitzades al Museu de Montmeló i a l'assentament romà de Mons Observans.

 

Tots aquells que encara tinguin ganes de provar de fer als seus fogons alguna recepta de fa més de 2.000 anys, poden visitar l'exposició Alimentum, que es podrà veure a la biblioteca fins al dia 14 de juny.