Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:22  |  22/09/2020

Data i hora oficial

El temps

El futur de l'Estació, en mans dels joves de Montmeló

  • Cartell 2a Jornada Participativa

    Cartell 2a Jornada Participativa

18/5/2014

Amb l’objectiu de definir, des del principi, el disseny i els diferents usos del nou equipament juvenil que s’està rehabilitant a l’antiga estació de Montmeló, s’ha constituït un Grup Motor de joves de diferents edats, i s’ha obert un procés participatiu, obert a tots els joves de Montmeló.

 

El Grup Motor del procés va realitzar al febrer, la primera Jornada Participativa, oberta a tota la població, entre 12 i 35 anys, on es va debatre sobre el futur del centre juvenil, primer per franges d'edat i després tots plegats.

 

Durant el mes d’abril, hi va haver una segona jornada a la que van participar uns 50 joves. La reunió es va dividir en tres parts. La primera part va estar dirigida per l'alcalde, Antoni Guil, i el regidor de juventut, Jonatan Martínez. Tots dos van parlar de la necessitat d'implicar a més joves en el procés. Van proposar fer una sortida a diferents centres juvenils que ja funcionen des de fa temps, per veure els espais i la dinàmica d'ús.

 

La part central de la jornada va consistir en una xerrada dels tècnics dinamitzadors dels centres juvenils de Canovelles i de Palau Solità. Tots dos van explicar el funcionament dels seus centres i també amb els problemes i limitacions amb que es troben en el dia a dia.

 

La tercera i darrera part de la reunió va ser un debat entre els joves assistents per tal de continuar treballant en diferents grups i fer el seguiment de les obres i dels espais que ja s'estan portant a terme dins de l'edifici.

 

Els joves assistents a les dues jornades es mostren molt participatius i satisfets pel fet que l'ajuntament posi en marxa una iniciativa com aquesta. El procés continua amb nous objectius i grups de treball per tal de definir com serà el centre juvenil.

 

+ info: joveparticipa.blogspot.com.es