Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

19:26  |  21/08/2019

Data i hora oficial

El temps

Montmeló celebra la Nit i el Dia Internacional dels Museus

  • Museu de Montmeló

    Museu de Montmeló

15/5/2014

Per celebrar el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus, el Museu Municipal de Montmeló us proposa, en col·laboració amb la Biblioteca La Grua, fer un tast o Gustum a l'entorn de la gastronomia romana. Xerrades, tallers, degustacions i visites teatralitzades us permetran descobrir un món de gustos i olors sorprenents que us transportaran per la via dels sentits fins a l'època romana.

 

Les activitats començaran divendres a la tarda, que s'iniciaran amb la presentació, a la biblioteca, d'un llibre de cuina romana de Josep Ma Solías i Juana M Huélamo (arqueòlegs i especialistes en gastronomia romana). Seguidament, i també a la biblioteca, s'inaugurarà l'exposició Alimentum, menjar i beure a l'època romana, de KuanUm. Finalment, a les 21.30 h, es farà un sopar romà teatralitzat al restaurant de can Major (Gustum), el qual comptarà amb la presència del cuiner Pep Salsetes. La teatralització del sopar la durà a terme l'actriu Elena Codó, d'Entandem teatre.

 

També cal destacar, per la nit del dissabte (Nit dels Museus) la visita teatralitzada nocturna al museu (Ita est ) i el taller de gastronomia romana (Suaviter Olens) a través del qual els participants podran descobrir els gustos i les olors de la cuina de l'antiga Roma.

 

Finalment, el diumenge al matí, per celebrar el Dia Internacional dels Museus, hi haurà portes obertes al museu i a l'assentament romà de Mons Observans, amb visites guiades i teatralitzades a les 11, les 12 i les 13 h. En aquest mateix horari també es podrà visitar l'exposició Alimentum a la biblioteca.

 

Cal destacar que totes les activitats són gratuïtes excepte el sopar romà teatralitzat, que té un preu de 25 €. Les reserves es poden fer per telèfon en horari de matins a l'OAC i al museu i en horari de tardes a la biblioteca i a la Torreta i a través del mail museu@montmelo.cat. A més del sopar també cal inscripció prèvia pel taller Suaviter Olens.

 

Programa d'activitats


Informació relacionada