Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:56  |  13/11/2019

Data i hora oficial

El temps

Un any més el Circuit de Barcelona-Catalunya, de Montmeló, acull el Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1

  • Benvinguts a Montmeló

    Benvinguts a Montmeló

5/5/2014

Benvinguts a Montmeló

 

El Gran Premi d'Espanya Pirelli de Fórmula 1, reunirà un gran nombre d'espectadors de tots els llocs del món. Aquest any, l'organització del Gran Premi preveu la presència d'unes 10.000 persones, lleugerament superior a la xifra de l'any passat (95.000 persones). Del total d'espectadors, una mica més de la meitat seran de fora de l'Estat Espanyol.

 

El Gran premi començarà el proper dijous 8 de maig, on els espectadors podran visitar el Pit lane i veure els monoplaces molt de prop. Aquesta activitat sempre concentra gran nombre de seguidors, ja que és la primera del Gran Premi i a més dóna l'oportunitat als espectadors de veure per dins el "gran circ de la Fórmula 1".

 

Les proves pròpiament començaran el divendres 9 de maig amb els entrenamientosl de F1 i les proves de GP2 i GP3 . Dissabte 10, de nou ronda d'entrenaments per tancar la graella de sortida del Gran Premi. I diumenge serà la gran cita. Durant tot el matí es disputaran diferents proves i, a partir de les 12.30 hores començarà la desfilada i la presentació dels pilots que a les 14 hores prendran la sortida al Circuit de Barcelona -Catalunya.

 

Des de l' Ajuntament, volem donar la benvinguda a totes les persones que durant aquests dies aniran a veure les proves al circuit i gaudiran de la seva estada al nostre poble. A partir del dijous 8 de maig, l'Ajuntament facilitarà el pas de tots els espectadors del Gran Premi i informarà de tot allò que els assistents necessitin, amb un grup d'informadors en diferents llocs del municipi.

 

Benvinguts un any més a Montmeló .

__________

 

MONTMELÓ

 

El terme municipal de Montmeló té una superfície de 4,11 Km2 i es troba situat en l'àmbit del Vallès Oriental coincidint amb l'aiguabarreig dels rius Congost i Mogent.

 

El municipi, enclavat en una de les zones més industrialitzades de la comarca, es troba dividit físicament en tres parts pels eixos de l'autopista i el ferrocarril. L'any 2012, la important actuació urbanística derivada de les obres de soterrament de les vies del tren (AVE i rodalies) suposa l'eliminació d'una barrera important que dividia des de 1857 el casc urbà per la meitat.

 

La més antiga referència documental de Montmeló és d'una acta del 945 en què s'esmenta l'església de Santa Maria, que encara conserva un important conjunt de pintura mural romànica amb escenes de l'Epifania i de l'Anunciació a la Verge.

 

Montmeló compta actualment amb gairebé 9000 habitants i és un municipi bàsicament residencial que s'ha caracteritzat per tenir un creixement urbanístic molt ordenat, amb moltes àrees de baixa densitat d'habitatges, amplies espais i zones verdes.

 

El 1991 fou inaugurat el Circuit de Catalunya, construït en la seva major part en el terme municipal de Montmeló, i que ha posat el nom del municipi al món.

 

El municipi conserva un patrimoni arqueològic important, principalment pel que fa als jaciments d'època romana republicana, entre els quals destaquen la vil·la romana de can Massot, al nucli urbà, i el jaciment de Can Tacó, al turó de les Tres Creus. Aquest darrer ha estat declarat recentment Bé Cultural d'Interès Nacional en la categoria de zona arqueològica.

 

Montmeló disposa d'una àmplia oferta d'activitats culturals, esportives, educatives i de lleure, que es realitzen en els diferents equipaments municipals: Escola de Música, Biblioteca, Centre Cultural, Sala Polivalent, Escoles de Primària, Institut de Secundària, Escola Bressol, Pavelló Poliesportiu, Camp de Futbol, Piscines d'estiu, Pistes Esportives, Centre de Formació i Recursos, Centre de Formació d'Adults, Residència - centre de dia per a la gent gran, Casal de la Gent Gran, Centre de Formació Ocupacional, Deixalleria, Museu i Centre d'Atenció Primària.

 

Descarregar horari de les curses


Informació relacionada