Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

20:27  |  22/09/2020

Data i hora oficial

El temps

El Museu de Montmeló i l'assentament romà de Mons Observans, participen a la "Magna Celebratio"

  • Cartell de la Magna Celebratio 2014 de Badalona

    Cartell de la Magna Celebratio 2014 de Badalona

25/4/2014

Per segon any consecutiu el Museu Municipal de Montmeló i l'assentament romà de Mons Observans han estat convidats a participar al festival romà Magna Celebratio, que se celebra a la ciutat de Badalona entre els dies 24 i 27 d'abril. El festival, que enguany arriba a la seva desena edició, està organitzat pel Museu de Badalona i, any rere any, s'ha anat consolidant com un dels festivals romans més rellevants de Catalunya i de la península ibèrica.

 

Els dissabte 26 i el diumenge 27 el festival acollirà un espai destinat a la promoció dels principals museus del país que conserven fons d'època romana. Aquest any hi seran presents el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) en representació d’Arqueoxarxa (la xarxa de museus i jaciments arqueològics de Catalunya), el MAC-Empúries, el Parc Arqueològic de Guissona, el Museu de Montmeló i l'assentament romà de Mons Observans, el Museu de Granollers, el Museu de Premià de Mar i la Cella Vinaria de Teià. També hi serà representada la Villa de la Olmeda, de Palència i el Museu d’Almedinilla, de Còrdova. Els estands dels museus estaran ubicats just davant del Museu de Badalona, al carrer del Pare Claret.

 

La celebració d'aquest festival us ofereix una oportunitat excel·lent per conèixer Badalona i per descobrir el seu museu (recentment remodelat) i els espais arqueològics de l'antiga ciutat romana de Baetulo.