Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:26  |  19/11/2019

Data i hora oficial

El temps

Mons Observans inaugura la temporada de tallers fotogràfics

  • Tallers fotgràfics a Mons Observans. Foto: Abel Vicente

    Tallers fotgràfics a Mons Observans. Foto: Abel Vicente

24/4/2014

Tallers fotgràfics a Mons Observans. Foto: Abel Vicente

 

Aquest mes d'abril s'inicia la temporada de tallers fotogràfics a l'assentament romà de Mons Observans. Després de la bona acollida que van tenir els tallers l'any 2013, enguany s'han programat diverses activitats adreçades als amants de la fotografia: dues matinals fotogràfiques -mesos d'abril i maig-, dues nocturnals -mesos de juny i juliol- i una exposició de cloenda prevista pel mes d'octubre.

 

La primera matinal es durà a terme el proper diumenge 27 d'abril i estarà dedicada a la flora de la muntanya de les Tres Creus. S'iniciarà a les 10 del matí amb una xerrada que impartirà la botànica M. Àngels Bonet al punt d'informació del jaciment. A continuació, el fotògraf Joel Mesas farà una introducció a la macrofotografia. Seguidament, a partir de les 12 del migdia, els assistents al taller podran posar en pràctica els coneixements adquirits fent un recorregut guiat per l'entorn del jaciment i prenent fotografies de les flors de la Muntanyeta.

 

La segona matinal, prevista pel diumenge 25 de maig, se centrarà en la geologia de les Tres Creus i comptarà amb la participació del geòleg molletà Jordi Bertran. La primera nocturnal -Mons Observans a cop de flash- es durà a terme el dissabte 21 de juny i consistirà en una acció fotogràfica col·lectiva organitzada pel fotògraf Joel Mesas i destinada a obtenir una imatge única i irrepetible del jaciment il·luminat pels flashos dels participants. La segona nocturnal, prevista pel divendres 11 de juliol, consistirà en un taller de fotografia nocturna dedicat a la lluna. Aquesta activitat està inclosa en el programa de les Nits d'Estiu a la Romana i es complementarà amb la xerrada "Històries de la lluna a l'antiguitat clàssica", que impartirà el narrador Albert Estengre a les 12 de la nit, quan la lluna faci el ple.

 

El diumenge 26 d'octubre es presentarà al punt d'informació del jaciment una exposició de cloenda del conjunt dels tallers. L'exposició es podrà visitar fins al 14 de desembre dins l'horari d'obertura del jaciment. Les inscripcions es poden fer a través de la pàgina web del jaciment: www.monsobservans.cat