Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:32  |  19/09/2020

Data i hora oficial

El temps

La 5a Jornada gegantera bateja al Gegantó Malusset

  • 5a Jornada Gegantera

    5a Jornada Gegantera

  • 5a Jornada Gegantera

    5a Jornada Gegantera

  • El Gegantó Malusset

    El Gegantó Malusset

10/4/2014

Aquest passat diumenge 6 d'abril, la plaça de la Quintana es va tornar a omplir de gegants, gralles i de petits i grans que volien veure bé de prop els il·lustres personatges de Montmeló. Es tractava de la 5a edició de les Jornades Geganteres.

 

La colla va desplegar tot els personatges que conformen la família gegantera de Montmeló, que van ballar al so de les gralles. A la zona de la carpa, es van instal·lar unes taules amb jocs i manualitats per als més petits i una interessant exposició sobre la història i el procés dels Gegants de Montmeló.

 

La sorpresa de la jornada la va protagonitzar un nou personatge: el Gegantó Malusset. Es tracta d'una rèplica del Gegant Malús que parents i amics li han fet a un petit aficionat als gegants, el Martí Mota.

 

La figura esta feta de pasta de paper i té el seu cavallet de fusta, amb els seus coixins per les espatlles i pel cap. Manté el vestit i característiques del nostre Malús, inclòs els sis dits a la ma esquerra, i recuperant un element de la historia dels Gegants de Montmeló, un pergamí a la ma dels sis dits. La seva altura es de 1,60 metres i pesa uns 10 quilos.

 

Malusset, encara que ja forma part de la família gegantera, és de propietat privada i pertany a la família Mota Pascual, veïns de Montmeló. A les Jornades Geganteres, l’orgullós portador ,Marti amb el seu gegantó Malusset, van rebre el seu bateig geganter gaudint de ballades conjuntes amb tots els altres gegants.