Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

14:28  |  27/05/2020

Data i hora oficial

El temps

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha estrenat la temporada amb les intenses V de V Endurance Series

  • V de V Endurance Series

    V de V Endurance Series

23/3/2014

V de V Endurance Series


Capillaire, Cavailhes i Gelin s'adjudiquen les emocionants "6 Hores de Barcelona-Catalunya" Proto, la prova estrella d'un intens cap de setmana amb 10 curses.


El primer cap de setmana de competició de la temporada al Circuit de Barcelona-Catalunya ha tingut com a brillant colofó les “6 Hores de Barcelona-Catalunya” Proto, dins el complet programa del campionat francès V de V Endurance Series. Els francesos Vincent Capillaire, William Cavhailes i Frédéric Gelin (TFT) s'han proclamat vencedors per tan sols 7 segons de diferència, després de completar 186 voltes al traçat català.


A les 12:10h començava aquesta prova de resistència que prometia emocions fortes i una lluita molt oberta entre els 26 vehicles de la graella. El Norma M20 FC dels francesos Philippe Mondolot, David Zollinger i Thomas Dagoneau (Equipe Palmyr) partia des de la pole, però de ben poc li ha servit als guanyadors de la passada edició d'aquesta prova al Circuit ja que just després de la sortida llançada, feia acte de presència a pista el 'safety car' perquè els comissaris netegessin d'oli l’asfalt com a conseqüència d'un accident a final de recta.


La cursa s’ha vist alentida pel cotxe de seguretat durant 6 voltes, fet que ha provocat que alguns equips modifiquessin la seva estratègia i decidissin avançar el seu primer pas pel pit-lane. Consumida la primera hora, rodaven en primer lloc el trio format pel francès Kévin Bole, el belga Inès Taittinger i el britànic Garry Findlay (CD Sport) als comandaments del seu Norma M20 FC.


En aquells instants, Mondolot, Zollinger i Dagoneau figuraven en cinquena posició, des d'on han iniciat una gran remuntada a força de regularitat i fiabilitat mecànica, que els situava tercers al pas de l'equador de la prova. Després de les primeres tres hores, eren líders Marc-Antoine Dannielou i Maxime Pialat amb el seu Norma M20 FC del CD Sport que acumulaven 92 voltes, les mateixes que els segons classificats: Vincent Capillaire, William Gelin i Frédéric Geil (TFT).


De fet, les tres primeres posicions s'han mantingut inalterables durant les hores següents, excepte a la penúltima quan Bruno Bazaud, Phillippe Thirion i Jean-Lou Rihon (TFT) han arribat a ocupar el tercer lloc de forma provisional, ja que al final han acabat sisens i primers de la classe Gentleman Drivers.


Amb les últimes aturades a box, la lluita al capdavant s'ha igualat fins al punt que el guanyador s'ha decidit en els 3 últims girs, quan Capillaire, Cavailhes i Gelin es col•locaven primers i creuaven la línia de meta amb tan sols 7 segons d’avantatge respecte a Dannielou i Pialat, que s’han quedat amb la mel als llavis. Els vencedors de l'any passat al Circuit, Mondolot, Zollinger i Dagoneau, repetien podi en el tercer lloc.


Challenge Funyo V de V

A primera hora del matí, la Challenge Funyo s'ha encarregat d'inaugurar el programa dominical de les V de V Endurance Challenge. El campió del 2013 Serge Heriau (AGR) ha vist interrompuda la seva hegemonia, al ser derrotat per un agressiu Jean Quelet (JL Pure Racing), qui a meitat de la prova avançava Heriau amb una magistral apurada de frenada a final de recta i es feia amb la victòria per davant del seu compatriota. El podi l'ha completat Arlan Boulain (AGR).


A la segona màniga del dia s'ha repetit la lluita entre Serge Heriau i Jean Quelet, fins que a falta de només 3 minuts, Quelet havia de llançar la tovallola per culpa d'un problema mecànic en el seu vehicle. Heriau tenia així via lliure cap a la victòria i no ho desaprofitava, seguit de Marcel Sciabbarrasi (Sciabbarrasi Competition) i el jove Gilles Heriau (AGR), fill del guanyador.


Challenge Monoplace V de V

La tercera cursa de la Challenge Monoplace V de V disputada aquest matí al Circuit de Barcelona-Catalunya ha servit per confirmar Matteo Cairoli (GSK Grand Prix) i Antonin Borga (Bossy Racing Team) com els ferms favorits al títol final del campionat. Si ahir tots dos es repartien les victòries, avui ha estat l'italià qui, en una cursa amb poca història, s'ha adjudicat el triomf per davant del francès. Jordan Perroy (RC Formula) ha completat el podi, mentre que a la classe B, tercer triomf al Circuit per Sylvain Milesi (Racing Team Trajectoire).


Challenge Caterham R300

La nova Challenge Caterham R300 ha tornat a donar espectacle al Circuit. El guanyador ha estat un Frédéric Real (CCF) que ha hagut de treballar molt dur fins a l'última volta davant l'assetjament del seu compatriota Henri Bizet (PALM), el vencedor d'ahir. Com va passar llavors, la prova de 30 minuts de durada ha estat marcada pels constants avançaments i atractives lluites entre aquests vehicles de 175CV amb una relació pes -potència similar a la d'una motocicleta.


La igualtat mecànica s'ha vist reflectida sobre l'asfalt, amb constants intercanvis en les posicions de davant, ja des de la primera frenada. Al final, victòria per Frédéric Real, seguit molt de prop per un Bizet que ho ha intentat sense èxit en els últims instants amb una espectacular maniobra a la variant de La Caixa. Darrera d'ells, ha completat el podi Frédéric Attia (CCF), mentre que el primer lloc a la Classe B ha tornat a ser per Olivier Massoutre (CCF).