Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

11:02  |  31/03/2020

Data i hora oficial

El temps

Les festes de Carnaval van acabar amb un exitós enterrament de la sardina

  • Enterrament de la sardina

    Enterrament de la sardina

7/3/2014

El passat dijous 27 de febrer, el seguici de SM el rei va arribar anunciant festa i gresca. Va demanar als habitants de Montmeló vestir-se amb disfresses i sortir al carrer a celebrar-ho. I així ho van fer, ja que dissabte a la tarda, els carrers de Montmeló es van omplir de comparses, grups, parelles i persones que van lluir les seves millors disfresses durant tota la rua. Després d'un recorregut, encapçalat pel rei del Carnaval, els diferents grups, van desfilar davant del seguici carnavalesc, exhibint les seves millors arts i disfresses.

 

A la nit, la festa va passar al pavelló  com és habitual. Acompanyats per la música enllaunada, joves, petits i grans, van gaudir de la nit de Carnaval. Sobre la 1 de la matinada, es va fer el lliurament de premis i obsequis de la rua. Aquest any els premis van anar a parar a les comparses i grups més joves. La resta de participants van obtenir un obsequi, com a agraïment a la seva participació.

 

Diumenge de Carnaval es va iniciar amb el ball de Gitanes. A més dels grups convidades participants, la matinal es va tancar amb l'actuació dels grups de Montmeló. Com cada any van sorprendre a tots amb la seva qualitat i tècnica. La tarda estava reservada al públic infantil. El grup d'animació Encara farem salat van fer les delícies de grans i petits. El final del ball es va veure interromput per la presenvia de la Vella Quaresma, que aquesta vegada va ser enganyada pel Rei Carnestoltes i va resultar tancada ella.

 

Dimarts passat 4 de febrer, es va dur a terme el judici del rei del Carnestoltes. Després d'un embullat procés i després de l'aparició d'un Rei Carnestoltes fals, tots dos van ser empresonats i cremats . L'endemà, dimecres de cendra, es va tancar les festa del Carnaval de Montmeló amb una novetat: l'enterrament de la sardina  que va partir de la Quintana, fins arribar a la plaça de la Vila, acompanyat d'un nodrit seguici de planyideres. Una gran quantitat de nens i nenes, van dipositar els seus sardines de paper a la urna de colors, com a senyal i desig que torni l'any que ve la festa de la gresca.

 

La Comissió de Recuperació del Carnaval, ha realitzat un magnífic treball, amenitzant durant deu dies la festa del Carnaval: des de la decoració dels carrers, fins a l'animació i teatralització de tot el grup de personatges de la festa. Any rere any, el treball es consolida i amb això la festa del Carnaval.