Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

04:42  |  17/11/2019

Data i hora oficial

El temps

La Trobada de Carnaval de Ball de Gitanes, omple el pavelló

  • Ball de gitanes

    Ball de gitanes

6/3/2014

Diumenge 2 de març va tenir lloc la tradicional trobada de Ball de Gitanes a Montmeló. El pavelló va ser, novament l'escenari d'aquesta activitat que va aplegar més de 600 persones. Els pobles convidats a l'edició d'aquest any van ser Martorelles, Mollet del Vallès, Granollers i Ripollet que, juntament, amb les tres colles amfitriones van omplir de jotes, catxutxes, contradanses, polques, valsos i xotis, la pista del pavelló.

 

A Montmeló aquest 2014 la tradició ha anat del bracet de la innovació i s'han presentat tres novetats. La primera l'estrena, conjuntament amb altres pobles del Baix Montseny i de la comarca, del Ball d'Homenatge, creació del traspassat Joan Serra, coreògraf, ballarí i pedagog de la dansa i impulsor de la recuperació de les Gitanes del Baix Montseny. Montmeló s'ha afegit a aquest homenatge i els mestres de la colla de Grans van oferir el ball a tots els participants que, també per primera vegada van sortir a la pista com a inici de la Trobada, i al final com a oferiment a tot el públic assistent. Aquest moment final va servir per passar el testimoni del Ball d'Homenatge a dos membres de la colla que reben l'encàrrec de ballar aquesta peça l'any vinent.

 

Un altre novetat impulsada per l'Agrupació de Ball de Gitanes del Vallès és la tria d'una peça a concurs que ballen una colla de cada poble dels participants a la Roda a cadascun dels pobles que formen la Roda. Aquest cop la peça triada va ser el Xotis i el Jurat format per un membre de cadascun dels pobles participants diumenge, va triar com a colla guanyadora la colla de Montmeló.

 

I com a darrera novetat, l'estrena de la Colla Jove de Montmeló. Aquests joves ja van ballar una peça, la Revolta, per la Picada en el mes de juny, però aquesta vegada s'han atrevit amb les peces clàssiques de Gitanes. Amb aquesta colla, Montmeló s'ha inventat la figura dels padrins, on un ballador de la Colla de Grans balla amb un ballador novell i així l'aprenentatge és continuat.

 

La colla de Ball de Gitanes de Montmeló està formada en l'actualitat per més de 70 balladors i balladores. Si voleu formar part d'aquesta colla podeu enviar un correu a gitanesmontmelo@gmail.com