Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

16:01  |  12/11/2019

Data i hora oficial

El temps

Presentació de la pàgina web de Mons Observans

  • presentació de la pàgina web de Mons Observans

    presentació de la pàgina web de Mons Observans

13/2/2014

 

Visita guiada a Mons Observans

 

El proper diumenge, 16 de febrer, a les 11 del matí, al punt d'informació del jaciment, es farà l'acte  de presentació de la pàgina web de l'assentament romà de Mons Observans. El jaciment, que va obrir les portes al públic el mes d'octubre de 2012, ha rebut des d'aleshores, més de 5.000 visitants. La nova pàgina web (www.monsobservans.cat), que és obra de la jove dissenyadora de Montmeló Loida Rubio, té per objectiu presentar al públic el jaciment i les nombroses activitats que s'hi duen a terme, entre les quals destaquen les visites regulars guiades i teatralitzades i els tallers escolars i familiars que mostren, d'una forma pràctica i entretinguda, l'ofici d'arqueòleg. També s'hi inclourà la programació d'activitats culturals al jaciment (Nits d'estiu a la romana, Jornades Europees del Patrimoni, etc.), a través de les quals el públic podrà gaudir d'un ampli ventall de propostes, com tallers de fotografia nocturna, tasts de cuina romana, presentacions de novel·les històriques ambientades a l'època clàssica, etc. El nou web permetrà fer inscripcions on line de totes les activitats.

 

Algunes dades sobre el jaciment

L'any 2008 el jaciment va ser declarat bé cultural d'interès nacional (BCIN) en la categoria de zona arqueològica. El projecte d'adequació, concebut per l'Estudi d'Arquitectura Toni Gironès Saderra, fou premiat l'any 2013 per la Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo (BEAU) i va quedar finalista als premis FAD en el marc dels quals va rebre també el premi d'opinió del públic. Gràcies a aquests premis l'obra ha estat reconeguda internacionalment en exposicions a Basilea (Swiss Architecture Museum), a Madrid (Centro de Creación Contemporánea Matadero Madrid) i també a Barcelona (Espai Picasso del COAC).

 

Accessos

El jaciment està situat al turó de Can Tacó o d'en Roina, entre els termes municipals de Montmeló i Montornès del Vallès. L'accés a peu des de Montmeló es pot fer a través del Camí de les Tres Creus. Des de Montornès s'hi pot accedir pel Vial Nord o bé pel carrer de les Tres Creus (Montornès Nord).

 

Per a més informació

Museu Municipal de Montmeló: 93 572 11 66 (Montse Tenas)

Ajuntament de Montornès del Vallès: 93 572 11 70 (Nicolau Guanyabens)