Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

22:14  |  28/03/2020

Data i hora oficial

El temps

Gimnàstica hipopressiva i Kabat, la nova oferta esportiva del pavelló

  • Gimnàstica hipopressiva

    Gimnàstica hipopressiva

9/1/2014

A partir del 20 de gener, els serveis que ofereix el pavelló poliesportiu es veurà ampliat en 2 hores més d'unes noves disciplines de teràpia física, com és el cas de la gimnàstica hipopressiva i el Kabat. Aquestes noves classes es realitzaran els dilluns i dimecres, de 19 a 20 hores. Ambdues tècniques, tenen un caràcter terapèutic i funcional molt beneficiós i són modalitats que es poden practicar a qualsevol edat.

 

Gimnàstica hipopressiva

La gimnàstica hipopressiva intenta retornar el to natural al múscul abdominal més profund, que manté les vísceres a lloc i forma el sòl pèlvic. Els tradicionals exercicis d’abdominals reforcen sobretot els abdominals superficials, però fan tornar ganduls els abdominals profunds, que són músculs involuntaris i només poden exercitar-se com a reflex. Enfortir aquest múscul té diversos objectius: un d’important és reduir el perill d’incontinència urinària, ajuda a mantenir la columna dreta, evita dolors lumbars i redueix el perímetre.

 

Tècnica Kabat

El mètode Kabat és una tècnica que utilitza les informacions tàctils d'origen superficial i profund, com la posició articular o l'estirament de tendons i músculs, amb la finalitat d'excitar el sistema nerviós per posar en funcionament el sistema muscular, és a dir, es basa en desencadenar i facilitar el moviment voluntari del pacient. El mètode Kabat va dirigit als 3 mecanismes que fan possible un moviment normal: el mecanisme detector, el sistema nerviós central i la musculatura. 

 

Per obtenir més informació sobre què és cadascuna d'aquestes disciplines, horaris, preus, etc ... poden dirigir-se directament al Pavelló, en l'horari d'atenció al públic.


Informació relacionada