Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

00:37  |  12/11/2019

Data i hora oficial

El temps

"Regala el català en 6 segons", un concurs de microvídeos per estendre la llengua catalana

16/12/2013

 

El Departament de Cultura ha iniciat el concurs "Regala el català en 6 segons", una nova iniciativa destinada a promoure l'ús del català entre els joves , especialment en les xarxes socials.

 

Els participants han de ser majors de 16 anys i seguidors del perfil Twitter @llenguacatalana. Han registrar un microvídeo que duri entre 6 i 15 segons en què es mostri com algú o alguna cosa "regala" el català. Es pot gravar amb el telèfon mòbil, amb una tauleta digital, una càmera fotogràfica, etc. S'ha de publicar en Vine, Instagram, Youtube, Vimeo o qualsevol altra plataforma. Finalment, per participar en el concurs cal enllaçar a Twitter usant l'anomenada @llenguacatalana i l'etiqueta #elcatalàen6segons. El que digui o s'escrigui ha de ser normativament correcte.

 

Els microvídeos poden estar fets amb qualsevol tècnica i poden tenir quasevol format compatible amb les plataformes usades per publicar-lo. Totes les propostes han de ser originals i inèdites. El jurat del concurs, que estarà format per representants de la Direcció General de Política Lingüística, la Direcció General de Joventut i la Coordinadora de Festivals i Mostres de Cinema i Vídeo de Catalunya.

 

El tres millors vídeos tindran premi. El primer classificat rebrà una càmera GoPro, el segon, un lector de llibres digitals, i el tercer, una estada per a dues persones en un alberg de joventut de la Xarxa Nacional d' Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT). A més, tots els premiats seran obsequiats amb un carnet TR3SC per a un any i entrades gratuïtes per a activitats i equipaments culturals. La Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família col·labora en la iniciativa.

 

El català, llengua jove.

 

Pàgina del concurs, amb informació i les bases: www.gencat.cat/llengua/6segons