Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

02:38  |  15/11/2019

Data i hora oficial

El temps

Les alumnes de l’Elemental 1 fan una visita guiada per la biblioteca La Grua

11/12/2013

Dimarts 10 de desembre, les alumnes de l’Elemental 1, dels Cursos de Català per a Adults, van fer una visita guiada per la biblioteca La Grua de la mà de la seva directora, Fina Bassons.


L’activitat va servir perquè coneguessin aspectes com els orígens del servei bibliotecari de Montmeló i del nom de l’actual biblioteca, els serveis de què disposa, la forma d’organització interna pel que fa a la distribució de l’espai i on trobar els documents, i pel que fa a l’organització externa, el que implica formar part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Així mateix, van poder veure de primera mà que les biblioteques ofereixen molt més que el servei de préstec i consulta de llibres, diaris o revistes, ja que també ofereixen serveis com el d’aprenentatge, amb les visites guiades tant per a les escoles com per a altres col·lectius; el d’Internet, que permet l’ús dels ordinadors i de les eines ofimàtiques; el de les activitats, com l’agenda d’activitats i el Club de lectura i el dels serveis específics, com el racó per a pares i mares, l’espai Wi-Fi i l’aula d’estudi.

Amb aquests tipus d’activitats socioculturals els alumnes tenen l’oportunitat de conèixer amb més profunditat els equipaments del poble, a més de poder escoltar i parlar en català en un context real.

La visita es va aprofitar per recollir en préstec el llibre de Lectura Fàcil que s’ha escollit per fer un grup de lectura dins el mòdul de l’Elemental1.