Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:23  |  16/11/2019

Data i hora oficial

El temps

L'antiga estació acollirà un espai per a joves

10/12/2013

L'Ajuntament de Montmeló crearà a l'edifici de l'antiga estació, situada al carrer Miquel Biada, un espai per a joves. L'objectiu és que l'equipament comenci a funcionar durant l'any que 2014, de fet, el pressupost municipal inclourà alguna partida destinada a la rehabilitació del futur centre juvenil. La resolució de no esfondrar l'antic edifici de l'estació s'ha dut a terme gràcies a l'acord de lloguer que el consistori va realitzar amb ADIF.

En principi. l'antiga estació acollirà els serveis juvenils que actualment estan ubicats a les instal·lacions de lla Torreta, com són el Punt d'Informació Juvenil, la sala d'ordinadors i el buc d' assaig de la Sala Polivalent.

Per definir els seus usos i condicionaments, es realitzarà un procés de debat i treball entre els tècnics municipals corresponents i els joves que vulguin participar en la seva confecció. Aquest procés de disseny serà obert i participatiu i comporta diverses fases com són: la visita a altres centres juvenils de referència, l'estudi de les necessitats específiques dels joves de la localitat i la valoració per posar en pràctica aquestes necessitats en l'espai de l'antiga estació. Paral·lelament es realitzaran treballs de neteja i condicionaments purament tècnics dels espais existents.

Des de l'Ajuntament es valora molt positivament la recuperació d'aquest edifici i el fet que es converteixi en un futur molt pròxim en el centre neuràlgic d'activitats i trobada dels joves de la localitat. L'edifici i la situació del mateix ofereixen moltes possibilitats i al final del procés de rehabilitació, els joves de Montmeló comptaran amb més de 400 m2 al centre del poble.