Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

23:26  |  20/01/2020

Data i hora oficial

El temps

La Segona Conferència d'Exploració Estratègica va comptar amb una àmplia participació ciutadana

5/12/2013

El passat divendres, 29 de novembre, va tenir lloc a la Sala de la Concòrdia, plena de gom a gom, la Segona Conferència d'Exploració Estratègica, autèntic punt de partida de l'impuls i desplegament del Pla Estratègic de Montmeló.

 

El resultat va ser una sessió de treball participativa i oberta a totes les persones, representants d' entitats, organitzacions o institucions i a totes les persones interessades en participar en els debats i reflexions del procés d'elaboració del Pla Estratègic.

 

Els objectius de la Conferència eren: donar a conèixer la proposta de Pla Estratègic de Montmeló; identificar aquelles actuacions prioritàries a desenvolupar conjuntament entre l'Ajuntament i la ciutadania a partir de les línies estratègiques i els criteris d'actuació que estableix el Pla; desenvolupar la participació i, sobretot, la implicació de les principals entitats i agents socials i econòmics del municipi; i presentar la fase d'impuls i seguiment del Pla Estratègic.

 

Aquest exercici de pensar col·lectivament quin Montmeló volem per al futur, des de la voluntat d'assegurar el desenvolupament econòmic i social del nostre poble per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes que avui hi viuen i de les generacions futures, és l'objectiu final dels treballs que al llarg de més d'un any s'han desenvolupat sota el paraigües del Pla Estratègic. Un pla ambiciós perquè dibuixa un poble diferent del que avui coneixem, que progressa i evoluciona, i perquè tot i partir del reconeixement que la situació actual limita les possibilitats de desplegar o impulsar alguns del projectes que proposa, planteja propostes d'actuació transformadores.

 

Les actuacions considerades prioritàries, i que van ser debatudes i valorades en aquesta Segona Conferència, seran les que es portaran a terme el més aviat possible mitjançant la col·laboració de la ciutadania, l'Ajuntament, les xarxes oi els grups d'impuls dels diferents projectes que es constituiran a l'efecte. La resta d'actuacions s'aniran desenvolupant de manera progressiva en els propers anys.

 

És per això que la feina tot just ara comença. De fet, en els pressupostos que es presenten per a l'any 2014, s'inclouran actuacions o projectes concrets i específics que s'emmarquen en els objectius i criteris d'actuació que estableix el Pla Estratègic.