Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:25  |  18/06/2019

Data i hora oficial

El temps

Montmeló i Granollers quedaran enllaçats per una zona de passeig pels boscos de la Moreneta

1/12/2013

El Circuit de és un dels equipaments més importants del país i a permès donar a conèixer Montmeló internacionalment. A més dels espais destinats als usos esportius, però, als terrenys públics que envolten el circuit hi ha també notables extensions de bosc d’alzines, roures i pins. Només al municipi de Montmeló aquestes boscos tenen una superficie aproximada de 6 ha. Actualment l’ús públic de la zona es limita pràcticament als dies que hi ha activitats esportives al circuit com aparcaments.

 

Amb l’objectiu de potenciar l’ús dels espais existents a l’entorn del circuit, una combinació de boscos, prats i erms, el mes de setembre passat es va obrir una camí enmig dels boscos existents que permet travessar l’espai fins al carrer del mas Moreneta.

 

Aquesta ha estat una primera actuació per tal d’obrir i facilitar l’ús de l’espai. Per tal de donar continuïtat a l’actuació realitzada l’ajuntament està treballant amb coordinació amb l’ajuntament de Granollers per d’acordar un pla d’actuacions en l’àmbit que que cerca:

  • Potenciar l’ús públic sostenible d’un dels espais més emblemàtics del terme municipal que avui en dia està infrautilitzat.
  • Obrir un itinerari de passejada per l’interior dels boscos del circuit que permeti la comunicació entre Montmeló i Granollers. Integrar el nou itinerari amb el passeig fluvial.
  • Donar a conèixer el valor ambiental i patrimonial dels boscos en general i de la zona en particular.
  • Implicar a la ciutadania i entitats del municipi en la conservació i millora de l’espai.
  • Millorar l’estat ecològic i la prevenció d’incendis.