Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

09:38  |  17/11/2019

Data i hora oficial

El temps

El Gran Recapte supera l'objectiu de les 3.000 tones

1/12/2013

L'estimació a la baixa xifra en 3.075.000 els quilos d'aliments recollits pels més necessitats


Quan la crisi o la tragèdia colpegen fort, sol ser la humanitat la que sobresurt com a antídot, o si no, qualitats humanes com la generositat i la caritat. Sobren els exemples en els últims temps, ja que la crisi econòmica i les retallades en l'estat del benestar han deixat desemparades a moltes famílies. Un cop més ha tornat a ser aix , uns ciutadans rescaten altres.


El Gran Recapte ha superat amb escreix l'objectiu que es va marcar: recollir 3.000 tones d'aliments bàsics en dos dies. Concretament s'han recaptat 3.075.000 quilos d'aliments per als més necessitats.


L'estimació a la baixa del dissabte a la tarda ja era esperançadora, amb més de 3.000.000 de quilos de queviures de primera necessitat com són oli, arròs, llet, llegum , conserves i aliments per a nens. I no es tenien en compte les aportacions d'alguns mitjans de comunicació, de primeres marques o de clubs esportius.


L'any passat la iniciativa de la Fundació Banc dels Aliments va aconseguir més de 2.700 tones d'aliments amb més de 13.000 voluntaris. Aquest any hi ha hagut més de 20.000 repartits en els més de 1.900 punts de recollida a Catalunya, sobretot en supermercats i mercats. També es podien fer donatius a través d'internet.


Els aliments es classifiquen en els pròxims dies, fins al 8 de desembre, tot i que el dilluns ja es començaran a distribuir entre més de 250.000 persones sense recursos a través de 170 entitats socials col·laboradores amb el Banc d'Aliments, per al que el Gran Recapte suposa un 20 % de les provisions que gestiona.


A Montmeló, el Gran Recapte també s'ha dut a terme amb un rotund èxit. L'organització i gestió ha anat a càrrec dels voluntaris i voluntàries de Càritas Parroquial de Montmeló. A l'espera de quantificar els kg d'aliments recollits, que ja podem dir que són més que l'any passat, la responsable de Càritas Parroquial, Montse Seguí, es mostrava ahir a la tarda contenta i satisfeta del treball realitzats per tots els voluntaris i, un cop més, feliç per l'exemple de solidaritat i ajuda de la ciutadania de Montmeló. Ahir al vespre, l'aspecte del magatzem de Càritas era immillorable ja que estava a vessar.


Malgrat l'alegria i satisfacció per l'objectiu complert, el Banc dels Aliments, tal com va dir dies enrere en una entrevista Antoni Sansalvadó, president del banc a Barcelona: "aquest banc és l'únic a qui li agradaria perdre clients". Tant de bo sigui així.