Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

14:32  |  26/01/2020

Data i hora oficial

El temps

L'Ajuntament de Montmeló rebrà 84.432,40 € de la Diputació de Barcelona pel programa complementari d'urgència social

23/11/2013

L'Ajuntament de Montmeló rebrà 84.432,40 € de la Diputació de Barcelona pel programa complementari d'urgència social

La Junta de Govern Local de la Diputació de Barcelona va aprovar el passat 7 de novembre el programa complementari d'urgència social en el marc del Pla “Xarxa de governs locals 2012-2015”.


Montmeló rebrà un total de 84.432,40 € en funció dels programes:

  • Cobertura de situacions d'urgència social i sosteniment dels equips professionals de serveis socials - 22.127,48 €
  • Garantia dels serveis d'atenció domiciliària - 13.761,23 €
  • Línia de suport “escolarització 0-3 anys”. Escola Bressol La Fireta - 48.543,69 €

En els darrers anys, les problemàtiques socials derivades de la crisi econòmica han impactat de ple en les persones i famílies donant lloc a una transversalització de la pobresa envers el conjunt de la població afectant a col·lectius que tradicionalment presentaven una situació normalitzada.


L’ajuntament, atesa la proximitat als ciutadans, ha esdevingut el principal distribuïdor del benestar comunitari i realitzadors de les polítiques bàsiques d’inclusió social. És doncs en aquest context que s’ha de situar la tasca d’assistència i cooperació de la Diputació de Barcelona per a donar resposta a les necessitats en matèria social de la ciutadania.


El Programa complementari d'urgència social es caracteritza pel seu enfocament vers les persones i les famílies i es basa en el suport en la prestació de serveis socials bàsics i en la gestió de prestacions d'urgència social per donar cobertura a situacions de necessitat greu que afecten la qualitat de vida de les persones, així com també, en el sosteniment de les llars d'infants de titularitat municipal.