Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

08:31  |  18/11/2019

Data i hora oficial

El temps

Panellets i Espriu a l’aula de català per a adults

5/11/2013

Assistir a les classes de català no només vol dir aprendre la llengua, també vol dir conèixer les tradicions i la cultura catalana. És amb aquesta finalitat que al nivell E1 de Montmeló es va organitzar un taller de panellets i la projecció d’un documental sobre Espriu.

 

Aprofitant que les instal•lacions del Centre de Formació d'Adults disposen d'una cuina, el mateix 31 d'octubre, durant l'hora de classe, les alumnes primer van conèixer l'origen de la Castanyada i dels panellets a través d'una lectura i, seguidament van començar a elaborar els panellets amb els ingredients que entre totes havien aportat.

 

L'activitat es va desenvolupar en un ambient molt distès, de manera que les participants parlaven en català de forma espontània i fluïda. En acabat, i amb motiu de l'Any Espriu, es va veure el documental sobre Salvador Espriu que TV3 va produir dins la sèrie "El meu avi". Familiars, amics i professionals relacionats amb el món de les lletres parlen de la relació amb Espriu, de la seva obra i de l'època en què va viure. Ho fan a través dels records que tenen, de la documentació i material gràfic i audiovisual.

 

Aquesta activitat va permetre que les alumnes coneguessin Espriu, la varietat bibliogràfica de l'autor i els moments més colpidors que va viure.