Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

23:39  |  16/07/2019

Data i hora oficial

El temps

Millora del la zona del marge dret del riu Besòs

16/10/2013

L’Ajuntament de Montmeló ha realitzat aquest mesos de setembre i octubre una actuació al marge dret del riu Besòs, amb un espai d’uns 500 metres aigües avall del pont de la carretera BV-5003.

 

La situació inicial de l’espai presentava una important degradació degut a la colonització de la canya (Arundo donax) que competeix amb la vegetació autòctona. En especial a l’escullera que delimita el riu, la canya genera unes pantalles visuals molt denses que impedeixen l’observació del riu i fan de l’espai una zona marginal i desordenada, facilitant-ne la degradació i generació d’abocament de residus.

 

L’actuació ha permès l’eliminació de diversos nuclis de canya, a fi de millorar la qualitat ecològica de l'espai i millorar la prevenció de riscos de fenòmens d'inundació. L'actuació contempla també la plantació de comunitats arbustives de saga (Salix eleagnos), gatell (Salix atrocinerea) i aloc (Vitex agnus-castus) en les zones més properes a la llera, i saüc (Sambucus nigra), arç blanc (Crataegus monogyna), tamariu (Tamarix gallica) i sanguinyol (Cornus sanguinea), a les zones més properes a l'escollera. També es plantaran helòfits estructurants i es llaurarà i sembraran herbàcies a la terrassa fluvial.

 

El projecte ha estat executat en part per personal propi de l’ajuntament i en part per l’empresa Naturalea Conservació S.L. El finançament de l’actuació compte amb un ajut de la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat de catalunya i el suport econòmic del Consorci per a la Defensa de la Conca del Riu Besòs.