Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:55  |  19/01/2020

Data i hora oficial

El temps

S’inaugura la tercera Acceleradora Start-up Catalonia a Sant Cugat, que compta amb la col·laboració de l’Associació Àmbit B30

24/9/2013

El president de l’Associació Àmbit B30, Josep Monràs, i el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, van signar ahir 23 de setembre el conveni per a la creació d’una Acceleradora Start-up Catalonia a EsadeCreapolis de Sant Cugat del Vallès, que començarà la seva activitat al gener de 2014.

 

L’acceleradora d’EsadeCreapolis és la tercera que es posa en funcionament a Catalunya i donarà suport anualment al creixement de 25 empreses innovadores, amb vocació internacional, de fins a 5 anys de vida i amb capacitat per créixer i crear nous llocs de treball.

 

L’Associació de l’Àmbit de la B30 col·labora amb la Generalitat amb el compromís de difondre, promoure i donar suport a tots els serveis que consten en el catàleg de l’acceleradora i donar-los a conèixer a les empreses de nova creació de tot el seu àmbit territorial. Tal i com recordava el president de l’Associació Àmbit B30 i alcalde de Mollet,

 

Josep Monràs, “el territori de la B30 reuneix una població de més d’1 milió d’habitants i 23 municipis, més de 30.000 empreses i genera més del 17% del PIB de Catalunya. Per tot això era imprescindible la col·laboració institucional entre la Generalitat i l’Associació per fer més fort econòmicament el territori amb l’objectiu final d’aconseguir generar ocupació i que aquesta sigui el més estable possible”.

 

El conseller Puig també ha lloat la col·laboració institucional i ha remarcat la “prioritat obsessiva com a país de lluitar contra l’atur i generar ocupació que, al seu torn, porta cohesió social al país”. En aquest sentit s’emmarca la posada en marxa de les acceleradores per tal que el teixit empresarial de Catalunya vagi guanyant en dimensió i qualitat.

 

Durant la presentació d’aquesta acceleradora, s’ha obert la convocatòria perquè les start-up interessades presentin els seus projectes per participar en qualsevol de les quatre acceleradores que estaran en marxa a partir del gener de 2014 (les que ja hi ha a Girona i Mataró; la nova acceleradora d’EsadeCreapolis i la que s’obrirà en breu al Baix Llobregat).

 

Els requisits per presentar-se són ser una empresa d’un sector innovador, tenir fins a 5 anys de vida, amb vocació internacional i amb la capacitat i compromís de créixer i crear llocs de treball. El programa de l’acceleradora té un enfocament pràctic i té com a finalitat última professionalitzar les empreses participants i els seus equips, tot ajudant els emprenedors a esdevenir bons directius. Així, es fomenta l’adquisició de contactes, trobades de networking, l’acompanyament individualitzat d’un tutor i l’assessorament estratègic de reconeguts professionals.

 

La signatura del conveni per la creació de l’acceleradora també ha comptat amb el Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (COPEVO), que s’encarregarà de la gestió de l’acceleradora d’EsadeCreapolis. L’alcalde de Terrassa, membre de la B30 i president de COPEVO, Jordi Ballart, destacava que el territori del Vallès és “un gran motor industrial i econòmic i volem ser al davant del canvi de model econòmic necessari per créixer”. Per la seva banda, l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, explicava que amb aquesta col·laboració que ha fet possible l’acceleradora, “la Generalitat mostra que continua recolzant les polítiques d’ocupació que tirem endavant els municipis”.

 

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, reconeixia estar molt satisfeta d’acollir l’acceleradora i que “diferents municipis del Vallès treballem plegats i salvant els límits territorials; ja que en la situació de crisi, la ciutadania ens demana que unim esforços”.

 

Àmbit B30

 

L’acceleradora d’EsadeCreapolis s’ha ubicat en aquest àmbit amb l’objectiu d’aprofitar l’elevat potencial industrial i tecnològic de la zona, així com pels equipaments i empreses que acull, com el Parc de l’Alba, la Universitat Autònoma de Barcelona i el seu parc de recerca, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), EsadeCreapolis i la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), entre d’altres.

 

Molt proper a aquestes instal·lacions hi ha el Parc Tecnològic del Vallès, amb 150 empreses instal·lades i on treballen 2.910 persones. A més, hi ha 23 centres de recerca que es troben situats, majoritàriament, als campus universitaris i als parcs científics i tecnològics, amb prop de 30.000 m2.

 

A l’entorn de la B-30 es situen un total de 994 empreses del sector industrial de nivell tecnològic mitjà-alt/alt. És també estratègica l’existència en aquest espai del Centre Intermodal de Mercaderies (CIM), com a equipament per afavorir.