Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

09:58  |  17/11/2019

Data i hora oficial

El temps

El Pla de Camins Escolars es presentarà dins de la Setmana de la Mobilitat

24/9/2013

Dimarts 24 de setembre, Montmeló ha donat el tret de sortida a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb la realització, a càrrec dels agents de la Policia Local, d'una xerrada teòric – pràctica sobre mobilitat, seguretat viària, conducció segura, als alumnes de 4t d'ESO de l'Institut de Montmeló.

 

Els actes seguiran amb la presentació dijous 26 de setembre a les 20 hores a la Sala de la Concòrdia, del Pla de Camins Escolars. Aquest estudi s'emmarca en l'experiència de camins escolars d'altres municipis del país. L'Ajuntament de Montmeló va sol·licitar a la Diputació de Barcelona l'encàrrec d'aquest estudi i ha comptat amb el suport i col·laboració de les AMPA i l'equip directiu dels centres educatius. La idea de camí escolar sorgeix com una proposta d'educació per a mobilitat a l'escola i del Pla de Mobilitat Urbana de Montmeló.

 

Camns Escolars és una iniciativa educativa i urbanística que comprèn actuacions en diversos àmbits, amb l'objectiu d'ajudar a que els nens i nenes puguin anar a peu a l'escola de manera autònoma i segura. A més d'un espai de desplaçament, el carrer s'hauria d'entendre i de potenciar com a espai de relació i de convivència, on es poguessin compatibilitzar els interessos individuals i col·lectius de tots els ciutadans.

 

Aquest estudi té per propòsit consensuar i habilitar una sèrie de camins escolars que promoguin i facilitin que els nens i nenes en edat escolar i els seus acompanyants puguin desplaçar-se a l'escola a peu i de manera autònoma i segura.

 

La resta d'activitats previstes són:

 

Dissabte 28 de setembre - 10 hores – Plaça de la Vila

Jornada de Neteja Popular – millora forestal i senyalització de camins

Caminada pel passeig fluvial – camí de can Guitet i boscos de l'entorn al Circuit

 

Diumenge 29 de setembre - 10 hores – Plaça de la Quintana

Circuit de Mobilitat