Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:59  |  16/12/2019

Data i hora oficial

El temps

Les Jornades Europees del Patrimoni a Mons Observans

27/9/2013

Els participants podrán vestir-se de legionaris romans i rebre les instruccions bàsiques durant l'activitat Roma Victrix

 

El diumenge 29 de setembre se celebren arreu de Catalunya les Jornades Europees del Patrimoni. Per commemorar-ho els ajuntaments de Montmeló i Montornès del Vallès han organitzat una jornada de portes obertes al jaciment de Mons Observans. En el decurs d'aquesta jornada els visitants podran gaudir d'una visita teatralitzada al jaciment durant la qual un personatge imaginari (Caius Maximus Minimus), vingut expressament des de Pompeia, els explicarà com, fa més de 2.000 anys, va decorar les estances de l'assentament amb elegants pintures murals de primer estil pompeià que estaven de moda en les principals ciutats romanes d'aquell temps.

 

Els assistents, també podran participar en el taller Roma Victrix i vestir-se com autèntics legionaris per aprendre la instrucció bàsica de les legions que van conquerir tot un imperi. Els més menuts podran participar al taller d'excavació arqueològica i descobrir com s'ho fan els arqueòlegs per recuperar les restes materials del passat. Les activitats són gratuïtes i es faran en horari de matí (d'11 h a 14 h) i tarda (de 16 h a 18 h).