Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

07:01  |  13/11/2019

Data i hora oficial

El temps

Del 22 al 29 de setembre se celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sota el lema "Aire net - Fes el pas!"

19/9/2013

A Montmeló, els actes començaran el dia 24 i acabaran el 29 de setembre

 

Un ampli ventall d'actes es realitzaran al voltant de la Setmana de la Mobilitat entre el 24 i el 29 de setembre. Xerrades, jornades de neteja, un circuit de mobilitat per als petits i la presentació de les actuacions previstes al Pla de Camins Escolar, seran algunes de les activitats que durant aquests dies es duran a terme a la localitat.

 

Aquest és el programa d'activitats de la Setmana de la Mobilitat a Montmeló:

 

DIMARTS 24

12.15 h • Sala de la Concòrdia

XERRADES D’EDUCACIÓ VIAL

a càrrec de la Policia Local, destinat a joves d'ESO

 

DIMECRES 25

17.30 h • www.diba.cat/xarxasost

WEBINARI PRESENCIAL I VIRTUAL

"Hi ha relació entre l'aire que respirem i com ens movem a la ciutat ?"

Emissió directe per internet a la web de la Xarxa de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat de la Diputació de Barcelona

 

DIJOUS 26

Matí i tarda

CAMPANYA INFORMATIVA

sobre el control d'emissions dels vehicles a càrrec de la Policia Local

 

20.00 h • Sala de la Concòrdia

PLA DE CAMINS ESCOLARS

presentació de les actuacions

 

DISSABTE 28

10.00 h • Plaça de la Vila

JORNADA DE NETEJA POPULAR

millora forestal i senyalització de camins

 

CAMINADA PEL PASSEIG FLUVIAL

camí de Can Guitet i boscos entorn Circuit

 

DIUMENGE 29

10.00 h • Plaça de la Quintana

CIRCUIT DE MOBILITAT

__________

 

A Catalunya, la Setmana del 2013 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit. Escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina, caminar o moure’s en bicicleta per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe pot ser una bona forma de protegir i millorar la salut.

  • Els objectius principals de la Setmana són els següents:
  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d'accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.