Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:02  |  19/11/2019

Data i hora oficial

El temps

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Montmeló ja compta amb un desfibril·lador

2/8/2013

Divendres 26 de juliol, el president de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Montmeló, Alberto Garcia, ha presentat la nova adquisició del servei de Protecció Civil, concretament un desfibril·lador semiautomàtic.

 

El desfibril·lador és un aparell elèctric amb el qual es realitza la reanimació d'una parada cardiorespiratòria. La desfibril·lació pot aconseguir que el cor reprengui el ritme normal mitjançant l'aplicació d'una descàrrega al cor amb una dosi mitjana d'electricitat.

 

Per poder utilitzar aquest aparell és obligatori superar una formació de 6 hores. En aquests moments ja som un total d’11 els voluntaris acreditats en l'ús de desfibril·ladors.

 

Aquest curs juntament amb els de reciclatge i altres cursos realitzats són un dels pilars fonamentals de la nostra entitat, la formació. Només amb els coneixements i la formació adequada, els voluntaris sabem com actuar en tot moment.

__________

 

Una segona oportunitat

 

Segons les dades de l'Organisme Mundial de la Salut (OMS), cada any a Europa hi ha400.000 casos d'aturada cardíaca i d'aquests, més d'un 80% són provocats per una cardiopatia isquèmica. Davant d'aquestes situacions, l'inici precoç de la reanimació cardiopulmonar (conjunt de mesures destinades a aportar oxigen de forma provisional al teixits i fonamentalment al cervell) i la ràpida desfibril·lació (entre 1 i 10 minuts) mitjançant un desfibril·lador extern (DEA), milloren l'índex de supervivència en més d'un 70%.

 

Per sort, en els darrers temps la sensibilitat social i la informació de què es disposa han fet possible que una part de la població conegui l'existència i la implantació dels programes de cardioprotecció, aconseguint en molts casos davant d'una mort sobtada que la víctima disposi d'una segona oportunitat.