Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

10:46  |  24/01/2020

Data i hora oficial

El temps

Cloenda de les Nits a la Romana amb visita al jaciment i sopar romà

25/7/2013

El dissabte 20 de juliol es va celebrar l'acte de cloenda de les Nits d'Estiu a la Romana a l'assentament de Mons Observans. L'acte va començar amb una visita teatralitzada de la mà d'un dels guies habituals del jaciment (l'arqueòleg Pol Castejón) i de l'actor Martí Torras, que va interpretar el paper de Caius Maximus Minimus, un pintor imaginari que fa més de 2.000 anys hauria vingut a Can Tacó per decorar les estances de l'assentament.

 

A continuació, els arqueòlegs de Kuanum van oferir als assistents un tast de cuina romana republicana amb menges inspirades en receptes de l'època tals com ous de guatlla condimentats amb salsa de gàrum a la manera de Marcial (ova fricta), crema de formatge amb ruda a la manera de Símil (moretum), panets de formatge de Cató (liba), etc. Un cop finalitzat el tast i tal com es feia als banquets de l'antiguitat, es va organitzar el joc del Kotabos, que consistia a fer punteria i llançar el contingut sobrant de les copes a una cràtera. En aquest cas, el joc es va fer amb aigua, si bé a l'època es feia amb vi.

 

El programa de les Nits d'Estiu a la Romana ha tingut una bona acollida de públic. Prop de 200 persones han assistit als actes organitzats que han posat punt i final a la temporada de visites del primer semestre de 2013. Les visites regulars es reemprendran a partir del diumenge 8 de setembre en l'horari habitual.