Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

12:35  |  17/02/2020

Data i hora oficial

El temps

4.000 persones gaudeixen amb les propostes de teatre infantil i familiar del FITKAM

23/5/2013

El festival tanca la seva primera edició amb un gran èxit d’organització i de públic

 

La primera edició del FITKAM, el Festival Infantil de Teatre Kacu Mensi a Montmeló que es va celebrar els passats 18 i 19 de maig, va tancar amb una assistència de gairebé 4.000 persones. De caràcter gratuït i obert tant a les famílies com als professionals del sector del teatre infantil, el festival va mostrar una vintena d’espectacles de les companyies associades a l’Associació de Professionals del Teatre Infantil i Familiar Kacu Mensi, organitzadora i impulsora del FITKAM.

 

Un total de 107 professionals acreditats, entre companyies, programadors i premsa, van poder valorar la programació artística del festival que incloïa espectacles infantils i familiars de disciplines tan variades com el teatre, la màgia, el musical, les titelles o els conta-contes, entre d’altres.

 

La zona dels Jardins de La Torreta, que compta amb una Sala Polivalent i un amfiteatre a l’aire lliure, va funcionar com punt neuràlgic del FITKAM. Al llarg dels cap de setmana, es van representar sis espectacles en aquests espais, a més d’acollir un Teatre Ambulant on es van poder veure diversos muntatges de petit format i una àrea de jocs per a infants. Unes 1.800 persones van poder gaudir d’aquests espectacles.

 

La resta d’espais d’exhibició utilitzats van ser el Teatre l’Agrupa i la Sala La Concòrdia de l’Ajuntament, dos espais interiors que van acollir una desena d’espectacles i van rebre uns 1.400 espectadors que van completar l’aforament d’aquestes sales en totes les representacions que es van fer durant els dos dies del festival. Un cercavila de percussionistes i un espai d’instal·lacions per a infants als carrers de Montmeló, que van tenir la presència d’unes 800 persones, completaven les propostes del FITKAM.

 

L’Associació Kacu Mensi, que ha comptat amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Montmeló per portar a terme aquesta iniciativa, va organitzar també dos àpats gratuïts: un sopar dirigit a companyies i a programadors el dissabte 18 de maig, amb la participació d’uns 70 professionals, i un dinar popular el diumenge 19 de maig en el que es va aconseguir reunir gairebé 150 persones als Jardins de la Torreta.

 

Totes dues activitats van ser molt ben valorades pels assistents al FITKAM, la majoria d’ells procedents de Montmeló, Barcelona i rodalies. Molts d’ells també van destacar com a punts positius la bona organització i professionalitat del festival, la qualitat de la programació i dels espectacles presentats, la concentració i proximitat dels espais d’exhibició, i sobretot, el caràcter gratuït del FITKAM.

 

Professionals i famílies van seguir el desenvolupament del festival a través de les xarxes socials de l’Associació Kacu Mensi, Facebook i Twitter, i mitjançant els hashtags #FITKAM, #FITKAM2013, #kacumensi i #kacumensija van donar suport a la iniciativa, demanant ja una segona edició del FITKAM.

 

ESPECTACLES I COMPANYIES QUE HAN PARTICIPAT AL FITKAM

 

- Les Aventures de Robinson Crusoe i La Rateta presumida (Veus-Veus)

- Patim, patam, patum! El Musical d’en Patufet i Temps de màgia (L’Evocador Produccions)

- La Caseta de xocolata (Titelles Sebastià Vergés)

- La Ventafocs (Catacrac)

- Bambi, una vida al bosc (El Replà Produccions)

- L’aneguet lleig (T-Gràcia)

- La Sireneta (Magatzem d’Ars)

- Pinotxo a l’aventura (Cia. Tatoina)

- Contes de la Lluna, sota les estrelles i Sopa de pedres (Jomeloguisjomelo.com)

- L’Hort de Can Pitrocs, L’Eruga voladora, El Jardí dels Petits i Planeta Tumàcat (Montse Ferrer Management Cultural)

- Percussionistes i L’Elefant i l’aranya (Tutatis)

- El Món màgic d’Oz (Germans Guasch)

- Passeu, passeu! Espai Escènic Ambulant (Cia. Fes-t’ho com vulguis)

- Pati de Jocs (GAAC)

 

Sobre Kacu Mensi

 

Kacu Mensi és una associació que aglutina professionals de diferents àmbits del teatre infantil i familiar que treballen per la projecció, protecció i dinamització del sector. Una associació formada per artistes, companyies, productores, distribuïdores i sales d’exhibició. Professionals que creen, promouen i defensen les arts escèniques per famílies, infants i joves.

 

El FITKAM neix de la mà de Kacu Mensi, amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Montmeló, amb l’objectiu de convertir-se un espai on donar visibilitat als espectacles de tots els seus associats, a més d’esdevenir una gran festa del teatre infantil i familiar.

 

Galeria fotogràfica