Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

00:59  |  15/07/2020

Data i hora oficial

El temps

Neix l’Associació Àmbit B-30 amb una desena de projectes i amb l’objectiu de convertir-se en l’eix de manufactura avançada del sud d’Europa

23/5/2013

Àmbit B-30 vol posicionar-se com el pol industrial més important del sud d’Europa

 

L’acte de constitució de l’Associació Àmbit B30 ha tingut lloc aquest matí a la seu del Laboratori de Llum de Sincrotró Alba i significa l’inici d’una nova etapa després de més de dos anys de treball conjunt. L’alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, Carme Carmona, ha donat la benvinguda com a ciutat amfitriona de la constitució. En la seva intervenció ha destacat “l’optimisme i l’estratègia” que guien aquest projecte, així com la “singularitat del territori aplegat: La unió fa la força”, ha afegit. Per la seva banda, el secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Ocupació, Pere Torres, ha posat l’accent en la reindustrialització: “La proposta de model econòmic ha de passar per reindustrialitzar el país, però no mirant el passat, sinó el futur, apostant per una reindustrialització intel•ligent, basada en la innovació, redistribuïdora d’oportunitats”.

 

Integrada inicialment per 53 organitzacions, l’Associació, neix amb l’objectiu de convertir-se en un dels principals pols industrials i de manufactura avançada del sud d’Europa.

 

Àmbit B30, està formada per empreses, centres de recerca, universitats, ajuntaments, organitzacions empresarials, organitzacions sindicals i governs de 23 municipis amb un objectiu en comú: actuar de forma col•lectiva per potenciar i impulsar tota la zona industrial i tecnològica de l’eix de la B-30. En aquest sentit s’ha estat treballant els darrers mesos en un pla d’Actuació que ara es consolida amb una primera relació de projectes que s’anirà ampliant com a estratègia global cap a la manufactura avançada.