Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

23:35  |  21/02/2020

Data i hora oficial

El temps

Més de cent escolars de Montmeló, protagonitzen la campanya de la FIA "Safer roads for all" al Circuit de Montmeló

14/5/2013

Els 107 escolars, van sortir a la recta del circuit al costat de directius i corredors, una hora abans del Gran Premi de Fórmula 1

 

La campanya internacional de prevenció viària "Safer roads for all" (carreteres segures per a tothom), va tenir com a protagonistes, el passat 12 de maig, a 107 nens i nenes de Montmeló. La Federació Internacional d'Automobilisme (FIA), juntament amb el Circuit de Catalunya, va proposar a alumnes de Montmeló perquè ajudessin a promocionar la campanya que estan duent a terme per tot el món. Un total de 107 infants de Montmeló, s'han convertit durant uns minuts en el centre d'atenció del Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 d aquest any. El nombrós grup, així com alguns pares i autoritats, van estar present a l'asfalt de Circuit durant els moments previs a la presentació dels corredors.

 

"Safer roads for all" és el nom d'una camanya de seguretat viària de la Nacions Unides per cridar l'atenció sobre la necessitat de protegir els vianants. La FIA ha volgut unir-se a aquesta campanya i què millor que fer-ho amb els conductors més prestigiosos a nivell mundial. Es tractava de fer una passejada a peu per l'àmplia recta del Circuit de Catalunya, on pilots, autoritats responsables del Circuit, de la FIA i de l'organització del Gran Premi, així com un nombrós grup de nens i pares, es barregessin en un grup compacte de vianants. Tot això mentre es desplegava a la tribuna principal una enorme pancanta amb el lema de la campanya "Carreteres segures per a tots".

 

Els escolars de Montmeló van acompanyar pilots i autoritats durant tot el recorregut, mentre els espectadors de les grades, al seu pas van aplaudir la iniciativa, entre la sorpresa de veure els seus ídols del automobilisme envoltats d'un nombrós grup d'infants. El recorregut anava encapçalat pel president de la FIA, Jean Todt, el màxim responsable del Gran premi, Bernie Ecclestone, els corredors, Fernando Alonso i Lewis Hamilton, i la corredora madrilenya Maria de Villota que acompanyava Frank Williams. A tots ells els seguien la resta de corredors participants en el Gran Premi que van fer les delícies dels petits, amb els que van intercanviar salutacions i fins i tot algun regal.

 

Després de l'arribada a final de recta i el desplegament de l'enorme pancarta, que van realitzar un grup d'uns 20 pares de Montmeló, tots els nens i nenes participants es van retirar de la pista i van ser allotjats a la Tribuna J, des d'on van poder gaudir d' la cursa i del triomf de Fernando Alonso.

 

Han estat uns dies de molta excitació, per als petits i per als familiars, des del moment que es va comunicar la iniciativa. Segur que serà un record inoblidable per a tots els participants en l'activitat i que a més, pot ajudar que la campanya "Safer roads for all" conscienciï la gent de la necessitat de protegir la figura del vianant.

 

Galeria de fotos "Safer roads for all"

 

Sobre la campanya "Safer roads for all"

 

Todt, Ecclestone, De Villota i els pilots de la F1 creuen la meta junts per la seguretat viària

FIA, FOM, pilots i equips en defensa dels vianants al Circuit de Catalunya

 

Potser siguin durs rivals en pista però ahir les estrelles de la Fórmula 1 es van unir a la FIA per donar suport a la setmana mundial de la seguretat viària que organitza les Nacions Unides. La intenció d'aquest passeig solidari era el destacar la indefensió que pateixen els vianants a tot el món. Jean Todt, Bernie Ecclestone, Fernando Alonso, Lewis Hamilton, la resta de pilots, caps d'equip i María de Villota van prendre part activa en aquesta passejada solidari.

 

Segons l'Organització Mundial de la Salut cada setmana moren 5.000 vianants atropellats a les carreteres de tot el món, anualment els accidents de trànsit sumen 1,3 milions de morts a nivell mundial. Els vianants com a grup no tenen veu ni vot quan es discuteixen les qüestions de seguretat viària. Per donar-los aquesta possibilitat, enguany les Nacions Unides han pres als vianants com el tema principal de la seva setmana mundial de la seguretat viària.

 

Per destacar la necessitat de protegir aquest col · lectiu vulnerable, les Nacions Unides dins de la seva Setmana per la Seguretat Viària presentar durant el Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 al programa 'El Llarg Curt Passeig'. Aquesta iniciativa anima la gent, grups i organitzacions de tot el món a que filmin en vídeo o bé facin fotografies als seus passejos favorits. El material serà editat de forma conjunta per demostrar als usuaris de vehicles motoritzats que no són els únics usuaris de les carreteres.

 

Ahir les estrelles de la F1 es van unir a la FIA ia la FOM per fer un 'Llarg Curt Passeig' abans del GP d'Espanya. Abans del tradicional Drivers 'Parade, al president de la FIA, Jean Todt, es van unir Bernie Ecclestone, Michelle Yeoh, tots els 22 pilots de F1, els caps d'equip i 200 escolars per passejar per un dels seus trams favorits de carretera, la graella d'eixida del Circuit de Catalunya. La marxa estava encapçalada per María de Villota i Sir Frank Williams, els primers a creuar la recta de meta.

 

Todt va parlar sobre aquesta acció: "És genial veure que els millors pilots del món, els equips i les organitzacions que hi ha al darrere s'uneixen per demostrar que tots els usuaris de les carreteres, no importa si van sobre rodes oa peu, tots haurien estar protegits i que cada conductor hauria d'estar atent en tot moment. Protegir als vianants és clau i la FIA està encantada que la F1 hagi abraçat aquesta iniciativa per ajudar a salvar vides d'una forma tan positiva. Amb això s'ha demostrat quant pot fer l'automobilisme per cridar l'atenció a nivell mundial per una bona causa. Aquesta fusió d'esport i mobilitat per millorar la seguretat viària és un dels principals objectius de la FIA ".

 

La Ambaixadora Mundial de la Seguretat Viària, Michelle Yeoh, esposa de Todt també va comentar l'esdevingut en la recta principal del Circuit de Catalunya: "Prop de 270.000 vianants perden la vida cada any, el que suposa una cinquena part dels 1,3 milions de persones que cada any perden la vida a les carreteres de tot el món. Malauradament, la gran majoria són nens i sovint quan van de camí a escola. Aquestes estadístiques s'han de reduir. Caminar de manera segura hauria de ser un dret per a tots ".