Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

01:39  |  07/07/2020

Data i hora oficial

El temps

La terminologia de l’automobilisme

8/5/2013

Box, brífing, escuderia, graella de sortida, pàdoc, posició preferent, tanda... Són termes que aquests dies estan d’actualitat per als aficionats al motor: del 10 al 12 de maig té lloc al Circuit de Catalunya de Montmeló el Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1, que coincideix amb el tret de sortida a Barcelona del Saló Internacional de l’Automòbil.

 

Per a la consulta de la terminologia de l’àmbit, el TERMCAT ofereix el Diccionari d’automobilisme, que recull més de dos-cents termes amb les denominacions i la definició en català i amb els equivalents en castellà, francès i anglès, revisats per especialistes de la Federació Catalana d'Automobilisme i del Circuit de Catalunya. Complementàriament, hem recollit els termes més destacats en el tríptic adjunt

 

Sobre el TERMCAT

 

El TERMCAT és el centre de terminologia de la llengua catalana, creat el 1985 per la Generalitat de Catalunya i l'Institut d'Estudis Catalans.

 

El TERMCAT té com a missió garantir el desenvolupament i la integració de la terminologia catalana en els sectors especialitzats i en la societat en general, mitjançant la creació contínua d'eines i de recursos innovadors i de qualitat, en un diàleg permanent amb especialistes i usuaris. Emmarca la seva activitat dins del procés de normalització de la llengua catalana i en un context global determinat per la societat del coneixement, la diversitat i el multilingüisme.

 

El TERMCAT té també una reconeguda trajectòria en l'àmbit internacional, i participa regularment en les xarxes de col·laboració terminològica multilingüe.

 

DÍPTIC "TERMES DE LA FÓRMULA 1"

+ info: termcat.cat


Informació relacionada