Montmelo

Montmelo
  • MIDA DEL TEXT   

00:01  |  17/07/2019

Data i hora oficial

El temps

L'Ajuntament de Montmeló i Càritas Parroquial Montmeló posen en marxa el projecte "El Rebost dels Aliments Frescos de Montmeló"

3/5/2013

 Ja s'ha signat l'acord de col·laboració amb els establiments Dia i Esclat

 

Aquest projecte pretén per una banda recuperar el menjar apte pel consum, reduint d'aquesta manera el malbaratament alimentari i la generació de rebuig i per l'altra recuperar per a la seva redistribució els aliments perfectament aptes pel consum a aquells ciutadans que es troben en situació econòmica precària. El projecte també vol treballar la prevenció i la conscienciació de la població mitjançant campanyes de comunicació, xerrades informatives i cursos de cuina per a reduir el malbaratament alimentari en les famílies, considerades el gran generador de residus.

 

Per portar a terme aquest projecte s'ha comptat amb la col·laboració de Càritas Parroquial Montmeló que des de fa més de 20 anys s'ocupa de distribuir aliments procedents, en la seva gran majoria del Banc d'Aliments i que en l'actualitat atén a més de 100 famílies del municipi.

 

Actualment Càritas Parroquial Montmeló compta amb 38 voluntàries que col·laboren per portar a terme els objectius de l'entitat i per donar cobertura a les necessitats que presenta la població. Des dels seus inicis la entitat ha treballat en coordinació amb el departament de serveis socials de l'ajuntament que és qui fa la valoració tècnica de les famílies que han de ser ateses des de l'entitat. En els últims anys l'increment de la demanda degut a la greu situació econòmica ha anat acompanyada de la col·laboració dels ciutadans del municipi, que juntament amb el voluntariat configuren un gran recurs per a les persones que es troben en situació de necessitat.

 

Gràcies també a les donacions de diferents empreses, s'ha pogut adaptar un nou espai per tal de poder incloure en el repartiment, l'aliment fresc. L'empresa Fagor ha fet donació de neveres que permeten conservar en perfecte estat els productes lliurats pels diferents establiments, s'ha rebut també donacions de l'empresa Storopack, entre d'altres.

 

L'Alcalde de Montmeló Antoni Guil, la coordinadora del departament de serveis socials Montserrat Gallego i la coordinadora de Càritas Parroquial Montmeló, Montserrat Seguí, van mantenir diferents reunions amb els representants dels supermercats del municipi per tal d'establir les diferents línies de col·laboració. Fruit d'aquest treball, els supermercats Dia i Esclat han signat, el dijous 2 de maig de 2013, els acords de col·laboració per tal d'establir la recollida de producte alimentari fresc apte pel consum. L'escola bressol la Fireta de Montmeló també col·labora mensualment fent donacions d'aliments frescos. Properament es treballarà per fer extensiu aquest acord a la resta de centres escolars de Montmeló.

 

Aquesta recollida la portarà a terme un treballador contractat per l'Ajuntament, en aquest sentit, l'aposta de l'Ajuntament és la de donar continuïtat a les Mesures Especials de Foment de l'Ocupació mitjançant la contractació d'aturats de llarga durada per a aquest projecte.